Actualitate

Buzoianul Florin „Anaser” Duduianu a trecut de un an vechime pe lista Most Wanted

Lista Most Wanted a Poliţiei Române conţine 54 de nume. Printre cei mai urmăriţi români se află – pe lângă nume grele ca Zaher Iskandarani, Ioan Grad, Jenică Boierică, Codruţ Marta sau Gabriel Popoviciu -, doi lideri ai clanului Dudu­ianu din Bucureşti. Buzoianul Florin, zis ,,Anaser” şi Ştefan Duduianu au fugit anul trecut din ţară înainte ca instanţa să emită mandate de arestare pe numele lor.

Rudele lui Emi Pian, ­li­derul clanului Duduianu ucis pe 4 august 2020 în cartierul Giuleşti, într-o încăierare pornită de la o partidă de barbut, au fugit din ţară la câteva zile după acest eveniment, înainte ca instanţa să emită pe numele lor mandate de arestare într-un dosar de şantaj.

Anaser şi Ştefan Dudu­ianu sunt acuzaţi de tâlhărie şi şantaj. De fapt, este vorba despre dosarul în care mai mulţi manelişti îi acuză pe membrii clanului Duduianu că i-ar fi obligat să cânte gratis la petreceri sau le dădeau bani pentru a se lăuda, iar la final le luau banii înapoi. Astfel de situaţii ar fi avut loc încă din anul 2015. Poliţia a făcut, în iulie anul trecut, mai multe percheziţii la membrii ­cla­nului condus de Emi Pian şi au săltat mai multe persoane.

Pe 14 august 2020, Jude­cătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, în lipsă, pe numele lui Anaser şi al lui Ştefan Duduianu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi şantaj. Dosarul este instrumentat de Serviciul Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Poliţiei Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1. Faţă de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive în aceeaşi cauză. Cei doi au fost daţi în urmărire.

S-ar ascunde în Marea Britanie

La ceva vreme după ce a apărut în lista de infractori căutaţi de Poliţia Română, buzoianul Florin ,,Anaser” Duduianu a postat pe reţelele de socializare filmuleţe video din Marea Britanie. Unul dintre acestea era ­fi­lmat într-o parcare unde fi­nul său l-a aşteptat cu şampanie. Acum, acele postări nu mai sunt disponibile pe internet. Tot în Anglia s-ar ascunde şi Ştefan Duduianu.

Se pare, însă, că Anaser nu ar fi dus-o chiar pe roze în Marea Britanie. În toamna anului trecut ar fi fost bătut de interlopii craioveni din clanul Sărdaru, specializaţi în furturi de pe carduri bancare. Clanul Sărdaru lucrează pentru organizaţia criminală „Mexic”, condusă de Florin Tudose, zis Re­chi­nu’, conform ,,Newsweek România”.

Clanul Duduianu, unul dintre cele mai sângeroase din Bucureşti

Clanul Duduianu este considerat printre cele mai violente din Bucureşti. Membrii grupării de crimă organizată nu ezită să-şi expună în mod public opulenţa, pe reţelele de socializare: vile luxoase, maşini scumpe sau petreceri fastuoase.

Însă, după moartea lui Florin Mototolea (Emi Pian), gruparea pare să se afle în derivă. Mai mult, clanul a mai suferit o pierdere anul trecut. În decembrie 2020 a murit şi tatăl lui Emi Pian. Acesta a decedat în închi­­­soa­re, la Penitenciarul Spital Mioveni, unde era internat de ceva vreme în urma unui infarct. Niculae nu este singurul lider al Duduienilor care a murit în timp ce executa o pedeapsă cu ­închi­­soarea. Fraţii săi, ,,Faraonul” şi ,,Împăratul”, au decedat tot după gratii.

Povestea clanului Duduianu

Povestea clanului Dudu­ienilor începe încă de la sfârşitul anilor ‘80 în comuna Sinteşti (Ilfov), ,,raiul” furturilor de fier vechi. Pentru că localitatea era prea mică pentru ambiţiile lor, fraţii Ion, Cristofor şi Niculae Duduianu (ultimul fiind tatăl lui Emi Pian) şi-au unit forţele şi au intrat în ,,afa­ceri” în Pantelimon (Sectorul 2 al Capitalei). În această acţiune nu au venit singuri, ci însoţiţi de alte facţiuni ale familiei, în caz de nevoie aveau ajutoare la îndemână.

Ferocitatea acestora a dus imediat clanul pe lista celor mai periculoase grupări infracţionale din Capitală. Dacă, la început, se ocupau cu furturi de fier vechi sau de spargeri de locuinţe, clanul Duduianu şi s-a făcut un renume din infracţiuni comise cu violenţă. Au mai fost săltaţi pentru taxe de protecţie, cămătărie şi şantaj.

Articole similare