Sport

Discurs câștigător la Masa Tăcerii. Gloria se impune la Târgu-Jiu

Partidă cât se poate de importantă pentru fetele de la Gloria, în deplasare, cu Târgu-Jiu. După un început șchiopătat de campionat, Buzăul trebuia să câștige neapărat, dacă voia să rămână în obiectiv, unul care se anunță a fi extrem de greu de îndeplinit. Dincolo de parcursul din Liga Florilor, fetele lui Daniel Anca aveau și o poliță de plătit, după ce oltencele uimiseră pe toată lumea la finele stagiunii trecute, reușind să meargă în EHF Cup chiar în locul Gloriei.

Meciul a început sub semnul echilibrului, cu Gloria părând, însă, că poate controla jocul. Buzăul a condus încă din start, distanțându-se la trei lungimi în minutul 8, după reușita Tamarei Pal, o sportivă care se anunță a fi asul din mânecă al lui Daniel Anca. Gazdele au echilibrat apoi, revenind, ba chiar preluând conducerea. Era 9 la 7 în minutul 17 și se anunța un alt meci chinuit al Gloriei. Cu zece minute înainte de pauză, fetele de la Buzău au trecut din nou în avantaj, situație care s-a menținut până la pauză, atunci când Ilyina și compania conduceau la o singură lungime, 14-13.

Actul secund a început la fel de echilibrat, niciuna dintre combatante nereușind să-și impună partitura de joc. Golul Ralucăi Nicolae din minutul 46 a distanțat-o pe Gloria la un plus 3, situație speculată de oaspete, până la urmă echipa mai matură. Până la final, Buzăul nu a mai cedat avantajul, tabela arătând după ultimul fluier 25-28, rezultat excelent pentru Gloria, echipă care-și drege atât linia de clasament, cât și moralul știrbit considerabil după primele trei etape.

Tamara Pal a fost cea mai bună de la Gloria, tânăra marcând opt goluri din zece aruncări. Nicolae, Petrovic și Zimny și-au trecut în cont câte patru goluri. Bună și prestația Teei Pijevic, cu douăsprezece parade dintre care trei de la șapte metri.

Cele trei puncte acumulate în week-end o urcă pe Gloria până pe opt, la egalitate cu Rapid, Corona, Baia Mare și Târgu Jiu, într-o Ligă Națională extrem de echilibrată. Buzăul e la trei puncte de cupele europene, însă aceeași distanță  o separă și de locurile retrogradabile.

Etapa viitoare, pe 2 octombrie, Gloria joacă acasă cu Brașovul, revelația Ligii Florilor.

Articole similare