Sport

Victorie cu studenții! HC Buzău se impune în Sala Sporturilor

„Lupii” Buzăului răsuflă ușurați, după încă un meci pe muchie de cuțit, așa cum de altfel ne-am obișnuit să vedem în Liga Națională. HC, deși favorită, a avut de furcă împotriva celor de la U Cluj, o echipă venită în Sala Sporturilor decisă să-și vândă scump pielea. Prima repriză a fost a studenților, ardelenii conducând aproape permanent, pe parcursul celor 30 de minute, spre surprinderea tuturor celor care au vizionat meciul. Clujenii au intrat în avantaj la cabine, 15 la 14, și se anunța o parte secundă grea pentru elevii lui Gabriel Armanu.

Nici după pauză Buzăul nu a fost echipa mai bună, cel puțin în primele zece minute ale mitanului secund. Abia în minutul 37, HC a preluat conducerea, după golul lui Dumitrana, cel mai în formă jucător de la gazde. În minutul 43, reușita lui Mosic a adus meciul pe coordonate cât de cât normale, sârbul înscriind pentru un 25-22, situație care aducea un pic de liniște în tabăra buzoiană.

A fost momentul în care echilibrul s-a rupt, HC preluând controlul partidei fără ca oaspeții să mai găsească vreo replică. Buzoienii s-au distanțat și la plus 6 (34-28) în minutul 57, după golul lui Bejenariu, reușită care a clarificat lucrurile, dacă cineva se mai îndoia de victoria Lupilor. Clujenii au redus din diferență în ultimele minute, fără a crea vreo emoție taberei buzoiene. 34 la 30 la final, iar HC este pe locul cinci, peste Steaua, Turda, sau Focșani.

Zamfir Dumitrana a fost cea mai puternică armă din arsenalul lui Gabriel Armanu, cu opt goluri și un procentaj perfect la aruncări. Mosic și Malasinskas au încris, de asemenea, câte șase goluri. Etapa viitoare, HC se deplasează la Suceava, loc unde se câștigă foarte greu puncte. Steaua București este una dintre cele mai recente victime ale moldovenilor.

Articole similare