vineri, 16 aprilie 2021

Dinamovist pe viață, omul de fotbal buzoian Gheorghe Hăhăianu îi critică dur pe liderii DDB: ,,Vânzători de iluzii!”

E haos total la Dinamo, iar situația, agravată și în plan sportiv, după înfrângerea cu Poli Iași, pare a nu avea rezolvare. Mai nou, criticile, extrem de dure, nu se îndreaptă doar spre jucători, ci și spre fanii-acționari din proiectul socios ,,Doar Dinamo București”, mai exact către liderii care manageriază echipa de fotbal. Vechi om de fotbal, implicat de-a lungul timpului la echipele de fotbal Hidrome­talcord Buzău, Metalul Buzău Partizanul Merei și unul dintre promotorii futsalului la Buzău respectv proiectul Fortius, Gheorghe Hăhăianu este unul dintre cei mai cunoscuți suporteri dinamoviști din Buzău. De peste 45 de ani fidel culorilor alb-roșii, important membru cotizant DDB, Hăhăianu nu a rămas indiferent față de actuala situație de la Dinamo, vecină cu colapsul. În ultimul timp, după cum precizează și Gazeta Sporturilor, Hăhăianu a lansat mai multe mesaje publice în care critică unele decizii luate de oamenii din fruntea boardului DDB. Ultimul mesaj a fost publicat după eșecul lui Dinamo cu Poli Iași, suporterul buzoian fiind nemulțumit de modul în care „echipa e condusă de oamenii din mijlocul galeriei”: „Eu refuz să cred că acesta este nivelul de exprimare al echipei Dinamo. Mă adresez vouă, suporteri cotizanți sau nu, cei care treceți și prin filtrul rațiunii tot ceea ce trăim în ulti­mul an, nu doar prin latura emoțională. Când există vid de putere provocat de inginerii puse la cale de afaceriști de carton, apar oportuniști care, speculând latura emoțională a suporterului dinamovist (sătul de umilințe), încep să vândă iluzii. Scopul, nobil de altfel, de a salva clubul, se transformă încet, încet, într-o afacere de familie care scoate în față ­li­derii de galerie Bucurică și Tararache, care aruncă la înaintare un board DDB bine intenționat (dar numit de ei), care să gestioneze banii membrilor cotizanți  prin conturile APCH. Aura creată de aceștia prin coregrafiile plătite tot de noi le-a dat avânt, crezân­du-se manageri care pot conduce și un club de talia lui Dinamo din umbră. Iar când deții 20,06 din acțiuni la club, deși noi am votat pentru 27,5% împrumutând clubul cu bani, acest fapt te face și mai important. Noi, cei mulți care credem în programul DDB, trebuie să intervenim urgent și să cerem separarea juridică a Programului DDB, alegerea noului Board care să ne reprezinte în cadrul unei Adunări Generale extraordinare. Toate aceste promisiuni au fost încălcate cu bună știință, iar celor care au luat atitudine li se răspunde cu cenzură (block), practică de domeniul trecutului. Așa se întâmplă când se calcă în picioare sistemele de valori după care ar trebui să se ghideze întreaga societate și când lăsam oportuniștii să ne controleze emoțional. Asta pentru că în viața asta ar trebui să avem și altceva de făcut”, a transmis Hăhăianu.

Blocat pe WhatsApp!

Criticile lansate de Hăhă­ianu în spațiul public nu au picat deloc bine liderilor DDB, iar până la a fi blocat pe unele grupuri de WhatsApp ale proiectului nu a mai fost decât un pas. Hăhăianu a revenit pe Facebook, unde a postat o scrisoare deschisă către Asociația Peluza Cătălin Hîldan:

,,Salut! Pentru că noi suntem importanți doar dacă facem/extindem abonamente, cumpărăm bilete, dirijăm 3,5% din impozite, cumpărăm tricouri și pentru că eu nu vreau să fiu doar curea de transmisie, vă supun atenției celor mulți care, într-o perioadă de pandemie, faceți aproape imposibilul ținând în viață acest club, următoarele:

– Board-ul programului DDB mai există?

– Care este implicarea fiecărui membru ales?

– De ce suntem mințiți (vezi lansarea programului mai 2018 la Operă) cu organizarea alegerilor DDB din iulie 2020?

– De ce nu lansați o consultare pe grupurile DDB pentru stabilirea concretă a modalității de alegere a noului board DDB și organizarea Adunării Generale, prezentare bilanț/ balanța venituri/cheltuieli obiective, rezoluții ale Adunării Generale?

– De ce participă Bucurică Elias, lider de galerie, la ședințele CA și AGA ale clubului și negociază cu jucători, antrenori, terți, cine l-a mandatat?

– Unde sunt cele 7,5% acțiuni pe care trebuia să le avem +20,06%, înainte de vânzarea clubului și pentru care am votat?

– Unde sunt tricourile inscripționate cu numele ­pri­milor 5.300 acționari?

– De ce se tace în relația cu Negoiță și memorandumul semnat?

– De ce uităm că Badea și Borcea au devalizat clubul și ne conduc din umbră pe banii noștri sau pe două pizza, cu complicitatea celor din galerie care au profitat și în trecut de aceste relații nocive?

– Care sunt obiectivele realiste din acest sezon și sezonul viitor? De ce aducem <petar­de> plătite cu 7000 euro + alte cheltuieli, cazare, masă, mașini și jucătorii noștri sunt plătiți (sau neplătiți) cu 1.000-1.500 euro și joacă titulari creând frustrare în cadrul grupului?

– Unde sunt parteneriatele fluturate cu sponsorizarea de 800.000 euro cu firmele de mașini și tombole deja având 4-5 sold out-uri?

– Unde e comunicarea? Cu excepția votului acoperitor în cazul împrumuturilor, restul aflând din presă.

– Cu ce culoare vor fi scrise numele noastre pe scaunele noului stadion? Care stadion? – Această formă de comunicare prin comunicate contradictorii (vezi preț tricouri și suma pentru licență). Nu credeți că sunt de natură să aducă neîncredere, ezitare?

– Nu mai vreau speculă pe latura emoțională, nu mai vreau ,,pumni în gura” celor care au curajul să spună lucrurilor pe nume pentru că sunt mai dinamovist decât mulți alții care sar să contrazică puși de cei care se ascund.

Cred că se impune alegerea noului board de conducere executivă separat de APCH, cu cont bancar separat, cu atribuții și respon­sabilități clare, așa cum în toate postările PCH face referire doar la Programul DDB. Nu vreau să se înțeleagă că nu apreciez eforturile care se fac pentru salvarea clubului meu de suflet pentru care, în decursul anilor, am suferit sau m-am bucurat pe stadioane, ca membru al galeriei, sau pentru care am contribuit financiar cu 2 carduri de membru, multe bilete cumpărate și 3,5% din impozit pe doi ani. Cred că e de bun simț să fim consultați, ­res­pectați și să consolidăm pe principii sănătoase acest proiect pionierat în fotbalul românesc.”

loading...