Sport

DIN NOU ÎN EUROPA: GLORIA BUZĂU – MINAUR BAIA MARE 26-25 (12-11)!

Gloria va juca în cupele europene pentru al doilea an la rând! Handbalistele buzoiene au rezolvat problema calificării în Europa încă de la primul meci din cadrul ultimului turneu al Ligii Naţionale, disputat luni, la prânz, în Sala Polivalentă din Capitală, împotriva ocupantei locului secund, Minaur Baia Mare.

Gloria a câştigat la limită, 26-25 şi a obţinut cele trei puncte de care mai avea nevoie pentru a încheia pe locul 4, poziţie din care va ataca următorul sezon al cupelor europene, în preliminariile EHF European League. Partida de luni n-a semănat deloc cu cea din tur, disputată chiar la Baia Mare şi pierdută la scor de echipa buzoiană. De data aceasta, mult mai echilibrată, cu cele două formaţii împărţindu-şi, pe rând, perioadele în care au avut avantaj. O cădere a Minaurului în debutul părţii secunde a făcut ca, de la 13-13 (minutul 33), să se ajungă la 19-14 pentru Gloria (minutul 38). Minaur a mai revenit la 21 egal (minutul 51), dar finalul a aparţinut fetelor lui Ovidiu Mihăilă!

Gloria Buzău: Alina Iordache, Andreea Polocoşer – Andela Janjusevic – 8 goluri, Ana Maria Iuganu (6), Carmen Stoleru (4),  Marija Petrovic (3), Ana Maria Simion (3), Alina Ilie (2), Alexandra Subţirică, Andreea Rotaru, Diana Munteanu, Raluca Petruş, Elena Livrinikj, Andreea Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Marţi este pauză în turneul din Capitală. Gloria mai are de jucat cu Gloria Bistriţa (miercuri, ora 16.00, TVR 2) şi Dunărea Brăila (joi, ora 12.00, TVR 2), dispute doar pentru palmares.

Articole similare