miercuri, 27 mai 2020

Din nou bătaie pe funcţii la USR Buzău

Furtună în paharul cu apă numit USR Buzău, la nici trei săptămâni de la dezastrul electoral din primul tur al alegerilor prezidenţiale, când Dan Barna a obţinut la nivelul judeţului 9,78 la sută, cu aproape cinci procente mai puţin decât la alegerile europarlamentare de la finele lunii mai, când Uniunea Salvaţi România a obţinut 14,40 la sută.

Într-un moment în care toate formaţiunile politice fac bilanţul şi analiza anului electoral 2019 şi iau decizii privind eficientizarea activităţii politice în ­ve­derea anului electoral viitor, cu două runde de alegeri extrem de importante, la USR Buzău a (re)început lupta pentru funcţii.

Surpriza acestor zile a fost însă revenirea fostului preşedinte al organizaţiei judeţene Irinel Cîrstea, silit să demisioneze din funcţie şi să se retragă din partid după ce s-a descoperit că înscrierea sa în USR s-a făcut în baza unei declaraţii pe propria răspundere neadevărate, cu încălcarea prevederii statutare care interzice primirea în această formaţiune politică a celor care au fost membri în alt partid. Or, Cîrstea apare în evidenţele Autorităţii Electorale Permanente ca şi candidat, la alegerile locale din anul 2016, pentru un post de consilier local din partea Partidului Mişcarea Populară în comuna Tisău. Acum, Cîrstea a fost reprimit în partid, fără ştirea conducerii organizaţiei judeţene, la Râmnicu Sărat, organizaţie condusă de Gabriel Ionică, aflat într-o situaţie similară, respectiv fost membru al Partidului Naţional Liberal, poziţie din care a ocupat postul de consilier al fostului primar Viorel Holban şi, ulterior, de director al Administraţiei Domeniului Public. După ce conducerea judeţeană s-a trezit cu Irinel Cîrstea din nou membru de partid, a fost nevoită să ia act de dorinţa acestuia de a se înscrie în cursa pentru nominalizarea drept candidat al Uniunii Salvaţi România pentru funcţia de primar al municipiului Buzău. Bineînţeles că toată această mişcare s-a făcut cu acordul tacit al unor persoane din conducerea USR Buzău, cu puternice ­cone­xiuni la Centru.

Mai mult, pentru a ilustra perfect proverbul ,,ţara arde şi baba se piaptănă”, marţi a fost convocată o adunare generală a organizaţiei municipale, având drept scop alegerea conducerii şi desemnarea de­legaţilor la adunarea gene­rală pe judeţ, unde, de asemenea, urmau să fie alese organele de condu­cere ale filialei. Fiasco total, însă, cu câteva ore înainte de începerea adunării, preşedintele interimar Claudia Cristea a anunţat că nu se poate prezenta la şedinţă din motive de sănătate; motiv pentru care cei prezenţi au decis să ţină, totuşi, adunarea, dar doar pentru a alege delegaţii pentru alegerile pe judeţ de joi. Surpriză, însă, joi dimineaţă, conducerea centrală a decis să anuleze rezultatele votului de marţi pentru desemnarea delegaţilor la conferinta judeţeană, dar şi adunarea generală pe judeţ de joi. Tot joi seară, se anunţase că o delegaţie de la Centru urmează să vină la Buzău pentru a pune lucrurile în ordine.

loading...
error: Content is protected !!