Sport

Din august, Memorialul „Romeo Ilie”

Participă Gloria, Rapid, Corona și Zalău

Profesorul  Romeo Ilie, omul care a contribuit atât de mult la dezvoltarea handbalului feminin buzoian, va fi omagiat, în această vară, la Buzău. La inițiativa fostului arbitru internațional Vasile Pavel, președintele Asociației Județene de Handbal Buzău, prima ediție a Memorialului „Romeo Ilie” va avea loc la începutul lui august, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Alături de Gloria Buzău, alte trei echipe au confirmat deja participarea. Este vorba despre Rapid București, Corona Brașov și HC Zalău, grupări care vor juca fiecare cu fiecare, pe 2 și 3 august. Important pentru organiazatori, cluburile participante și-au dat acordul să suporte cheltuielile de deplasare și pe  cele aferente cazării.

Programul a fost conceput astfel încât să fie atractiv și pentru echipele participante, care în august se află în plin proces de pregătire. Pe lângă cele patru grupări invitate, la eveniment vor participa și câteva personalități ale handbalului românesc, prieteni ai regretatului Romeo Ilie.

Organizatorii speră ca memorialul să devină o competiție atractivă pentru cluburile românești. Pe lângă numele cât se poate de sonor pe care-l poartă, competiția amicală se va derula și într-o perioadă propice, în care mai toate echipele autohtone se află în perioada de pregătire, fiind dispuse să joace cât mai multe meciuri de verificare.

Nu a fost uitat nici Ștefan Miloș. În amintirea acestuia, conducerea Asociației Județene de Handbal intenționează să organizeze un turneu de juniori, competiție care să se deruleze, de asemenea, pe mai multe ediții.

Ștefan Miloș

Romeo Ilie și Ștefan Miloș sunt oamenii care au stat lângă echipa de handbal locală, indiferent ce titulatură a purtat aceasta, și la bine, dar mai ales la rău. Dincolo de contribuția indiscutabilă pe care au adus-o în viața sportivă locală, cei doi au rămas în sufletele suporterilor și grație unei modestii ieșite din comun. Romeo Ilie a încetat din viață în ianuarie 2023. În iulie 2020 se prăpădise și bunul său prieten, Ștefan Miloș.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker