Administrație

FOTO / Directorul Colegiului „Eminescu”: La mutare nu am transportat numai obiecte, ci și identitatea noastră

„Eminescu” se întoarce pe strada cu tei. Operațiunea de mutare a Colegiului Național „Mihai Eminescu” acasă, pe strada Independenței, este în plină desfășurare și se preconizează să fie finalizată până pe 25 martie, de Buna Vestire, când elevii vor începe cursurile în clădirea din centrul orașului.

Vestea este primită cu entuziasm de toată lumea, de la elevi la părinți și profesori. Un mesaj emoționant despre acest așteptat  eveniment din care răzbate de pe acum adierea teilor vine din partea profesoarei Mihaela Nicolae, care anunță printr-o postare pe rețelele de socializare: „Ne mutăm la casă nouă; de fapt ne întoarcem la școala cu tei de pe Independenței 22. Am vorbit azi mai mult cu doamna director Camelia Voicu despre bucuria asta din martie. Și toată ziua m-am gândit apoi cât de important este să-i spui omului la timp că-i prețuiești efortul, dăruirea, spiritul organizatoric, curajul, adică exact acele calități de care ai nevoie ca să duci la capăt, ca lider, un asemenea proiect. Zilele care vin cer organizare a resurselor și răbdare, dar și puterea de a ne bucura împreună de reîntoarcere. Vorba spune așa: dacă ai șef destoinic, prinzi teii înfloriți unde trebuie. Și noi avem, va pune lucrurile la locul lor, ca să fie școala un loc unde venim cu drag în fiecare zi”.

Încurajarea pentru efortul care se depune într-o astfel de acțiune, de întraga „familie eminsesciană”, dar mai ales de cel care răspunde ca totul să decurgă normal, respectiv de directoarea liceului, Camelia Voicu, pentru că mutarea se petrece în timpul anului școlar, este binevenită și apreciată. Camelia Voicu, directoarea liceului este un profesor cu experiență i la al doilea mandat  în postura de manager al acestei școli de tradiție. Cuvintele frumoase, de încurajare, care i-au fost adresate de colega sa, profesoara Mihaela Nicolae, spune directoarea Camelia Voicu, „vin ca un balsam în iureșul aceasta al mutării. E important să ai un vis și visul meu a fost să dăruiesc ceva acestei minunate școli prin care am trecut și eu ca elevă. Am dăruit așa cum au făcut și alții efortul și sufletul meu școlii ca și clădire, dar și vouă ca locatari ai acestei clădiri minunate. Da, vom prinde mireasma teilor în floare, ploile calde cu miros vegetal, absolviri cu emoții și bucurie. De fapt, sunt ale noastre!”.

Directoarea mai mulțumește și Primăriei Buzău pentru că a făcut posibil ca visul cadrelor de aici, de a-și desfășura activitatea într-o clădire „nouă” și în același timp încărcată de istorie, să devină realitate; la momentul deciziei reabilitării școlii, proiectul de renovare  a avut adeziunea tuturor cadrelor didactice. „A restaura o școală este un lucru nobil, realizat de municipalitate, căreia îi mulțumim pentru tot efortul. În toată această perioadă, eminescienii de aici și de pretutindeni au trecut printr-un amplu proces de adaptare, făcând față cu succes mutării și rezidenței într-o locație de împrumut. Nu a fost ușor să <viețuim> în alte spații, făcând față unei adevărate epidemii zvonistice, descurajantă. Ne-am păstrat demnitatea și renumele, am ținut permanent legătura cu municipalitatea și, nefăcând rabat de la valorile noastre, am reușit să depășim una din cele mai solicitante perioade din istoria școlii. De asemenea, a muta o școală nu este un lucru simplu, pentru că nu am transportat numai obiecte, ci și identitatea noastră. Iată că acum a venit timpul să facem drumul înapoi, un drum concret, fizic dar și unul spiritual, de a reveni într-o clădire simbol din municipiul Buzău! Aștept cu nerăbdare ca holurile încărcate de istorie ale școlii să fie inundate de tinerețea elevilor noștri; aștept cu nerăbdare ca tot personalul școlii să-și regăsească locul în această minunată școală!”, este mesajul transmis de directoarea Camelia Voicu în mediul online.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker