marți, 13 aprilie 2021

Destinatii populare din Grecia pe care sa le vizitezi

Istorie veche de mii de ani, peisaje feerice care îți taie respirația, ape limpezi, gastronomie diversificată și absolut delicioasă, plaje unde este suficient să stai câteva zile ca să-ți reîncarci bateriile… Dacă ar fi necesar să alegi între toate aceste beneficii, cu siguranță ți-ar fi destul de greu, nu-i așa?

Din fericire, însă, nu este nevoie să alegi. Te poți bucura de toate din plin. Mai mult decât atât, nici nu e absolut necesar să dai o mică avere pe astfel de bucurii care îți desfată sufletul și mintea. Grecia ocupă, fără doar și poate, un loc de cinste în topul destinațiilor care îți oferă toate beneficiile mai sus menționate.

„Bine, bine, dar sunt o mulțime de locuri în Grecia unde aș putea merge. Care este cea mai bună variantă?” – probabil că te întrebi.

Ca să-ți răspundem la întrebare, am pregătit pentru tine o listă cu destinații de vis:

Lefkada

Una dintre cele mai cunoscute și vizitate insule grecești în timpul verii, Lefkada nu se află întâmplător în rândul preferințelor celor mai multor turiști. Fiind o insulă muntoasă, aceasta impresionează prin relieful diversificat, care îmbină frumusețea munților și limpezimea apei. 

Dincolo de frumusețea sa aparte, Lefkada atrage tot mai mulți călători și datorită prețurilor accesibile – de exemplu, dacă alegi o ofertă din rândul vacanțelor early booking în Grecia, vei beneficia de un preț chiar accesibil. 

Cele mai populare activități în Lefkada sunt plimbările cu ATV-ul, care îți permit să explorezi insula în voie, windsurfingul, croazierele pe mare.

Santorini

Mai mult ca sigur și tu ai admirat, cel puțin o dată, fotografiile superbe, care circulă în mediul online, cu arhitectura caselor din Santorini: albe, cu acoperișuri albastre, devenite parcă un simbol ușor recognoscibil al insulei. 

Dacă îți dorești de ceva vreme să mergi într-o vacanță în Santorini, atunci e important să ții cont de următoarele lucruri:

  • prețurile din unitățile hoteliere sunt diversificate, astfel că fie poți opta pentru o variantă basic; fie, dacă vrei să te bucuri de o experiență premium, pentru un hotel de lux, unde cazarea poate ajunge la câteva sute de euro pentru o singură noapte;
  • sezonul cald este cea mai potrivită perioadă a anului pentru o vacanță în Santorini (din martie până în septembrie-octombrie);
  • poți mânca foarte bine pe bani puțini, dar pentru a te bucura de acest beneficiu, trebuie să te orientezi către taverne mai mici; mâncarea costă destul de mult la restaurantele din centrul orașelor;
  • în Santorini există viață de noapte – așadar, destinația este o alegere grozavă dacă vrei să ai parte de distracție din plin. 

Zakynthos

Când vine vorba de destinațiile grecești perfecte pentru familii, Zakynthos ocupă unul dintre locurile fruntașe. Cu toate acestea, destinația nu se adresează strict familiilor cu copii, ci și adulților care își doresc să se distreze pe cinste, precum și cuplurilor care vor o vacanță romantică și relaxantă.

Important este să alegi stațiunea care răspunde perfect nevoilor tale și, mai ales, scopului vacanței tale. De pildă, stațiunea Laganas este cunoscută pentru viața de noapte, astfel că s-ar putea să nu fie cea mai inspirată variantă dacă vrei un sejur cât mai liniștit, în care să-ți reîncarci bateriile, alături de partenerul tău/partenera ta.

Zakynthos este renumită pentru plaja Navagio, pentru Peșterile Albastre, considerate o minune a naturii, precum și pentru obiective istorice: Turnul Bisericii Fecioarei Maria din Hrysopighi, Catedrala Sf. Dionisie, Castelul Venețian sunt doar câteva dintre numeroasele obiectivele turistice musai de vizitat.

Noi ți-am recomandat 3 stațiuni grecești uimitoare, rămâne ca tu s-o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Îți dorim o vacanță de vis!

loading...