Administrație

Depozit ecologic pentru deșeuri menajere, la Poșta Câlnău

După zece ani de așteptare, județul Buzău ar putea avea un depozit ecologic pentru deșeurile menajere, după ce, în ultima ședință din 2021, Consiliul Județean a aprobat un proiect referitor la terenul pe care să fie amenajate gropile ecologice de gunoi. Potrivit documentului, rampele ar urma să fie amenajate la marginea comunei Poșta Câlnău.

Investiția face parte din noul Master plan de mana­gement al deșeurilor menajere, implementat de Consiliul Județean Buzău, cu bani europeni. Toate localitățile din județ sunt deja înscrise în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și au căzut de acord să se implice în implementarea planului, iar proiectul, finanțat de Comisia Europeană, ar urma să fie implementat în maximum doi ani, scrie ade­va­rul.ro.

Pe lângă aceasta, Master planul mai prevede și amenajarea unei stații de tratare mecano-biologică, a unei stații de compostare a deșeurilor și a unei stații de sortare a deșeurilor, toate urmând să fie amenajate în aceeași localitate. Autoritățile jude­țene au mai încercat, în urmă cu zece ani, să implementeze un Master plan de gestionare a deșeurilor, tot cu bani europeni. Demersul a fost însă sortit eșecului, deoarece mai multe primării din județ s-au retras din proiect, finanțarea europeană fiind suspendată.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare