Sport

Furtună la Gloria! Roșca, demis după șocul înfrângerii cu Mioveni

Start complet ratat de an pentru handbalistele Gloriei! Sâmbătă seara, la Sala Sporturilor, la relua­rea campionatului, într-un meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale, echipa buzoiană a primit, vizita uneia dintre codașele clasamentului, Dacia Mio­veni.

Favorită certă înaintea jocului, Gloria a sfârșit prin a dezamăgi crunt, după una dintre cele mai palide evoluții de dată recentă, care a dus, totodată, și la despărțirea de antrenorul Aurelian Roșca! Argeșen­cele au condus ostilitățile pe aproape toată durata partidei, cu excepția a 4 minute (între minutele 48 și 52), când gazdele au fost la conducere pe tabelă. Dacia a început partida de la Buzău printr-un veritabil iureș la poarta Gloriei și avea un avantaj de 3 goluri în minutul 4 (3-0). Buzoiencele au intrat însă în joc și s-a mers aproape cap la cap, cu avantaj de unul – două goluri de partea Daciei. Pe finalul primei reprize, Dacia s-a distanțat din nou la trei goluri (12-9), dar în cele din urmă prima parte s-a terminat cu un avantaj de doar două goluri (12-10). Și repriza a doua a început bine, echipa lui Goran Kurteș marcând și făcând din nou o diferență de 3 goluri, însă gazdele au revenit treptat, au egalat la 13 și apoi la 18, moment în care au preluat conducerea (19-18 în minutul 48). Până în minutul 53, Gloria a avut câte două goluri avantaj (20-18, 21-19), însă până la final Buzăul nu a mai marcat niciun gol, Dacia a revenit și a preluat conducerea, partida terminându-se 23-21, prima mare bombă a anului în Liga Națională! ,,Tot timpul, în momentul în care am avut posibilitatea să ne distanțăm, am ratat foarte mult, poarta, pe final de meci, nu am avut-o într-o zi foarte bună. În orice caz, îmi asum această înfrângere, îmi pare rău și îmi cer scuze pentru această înfrângere publicului din Buzău”, a spus, imediat după meci, antrenorul Aurelian Roșca, cel care avea să-și piardă postul două zile mai târziu.

Gloria: Batinovic, Mîr­că-Olariu – Shteriova – 6 goluri, Vălean (4), Subțirică (2), Harabagiu (2), Petrovic (2), A. Ilie (2), Rotaru (1), Simion (1), Vasileuskaya (1), Stoleru, Zamfirescu, Moroianu, Savu, Samson. Antrenor: Aurelian Roșca

Mioveni: Ion – Toma – 5 goluri, Lisewska (4), Lazăr (4), Vizuete (3), Georgescu (2), A. Ivan (2), Cîrjan (2), Boian (1), Nițu, I. Ivan, Banciu, Tomescu. Antre­nor: Goran Kurtes

Liga Națională – Etapa a 10-a

 • CSM București – CSM Slatina 27-26
 • SCM Rm. Vâlcea – Minaur Baia Mare 33-32
 • SCM Craiova – Gloria Bistrița 28-26
 • CSM Deva – HC Zalău 15-26
 • Rapid București – Știința București 32-27
 • Gloria Buzău – Dacia Mioveni 21-23
 • Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila – 9 martie

Clasament

 1. RAPID 27 p.
 2. CSM București 22 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea 22 p.
 4. Brăila 19 p.
 5. HC Zalău 19 p.
 6. Cisnădie 18 p.
 7. Gloria 16 p.
 8. Baia Mare 15 p.
 9. SCM Craiova 14 p.
 10. Bistrița 13 p.
 11. Mioveni 9 p.
 12. CSM Slatina 9 p.
 13. Știința 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Roșca, dat afară ,,cu acordul ambelor părți”

Eșecul suferit sâmbătă seară, la Sala Sporturilor în fața Daciei Mioveni, care riscă să lase la final echipa în afara locurilor de cupe europene, i-a fost fatal antrenorului Gloriei. Aurelian Roșca a fost demis de conducerea clubului, după șase luni de mandat, de­mitere ,,de comun acord”. Dincolo de rezultatele înregistrate în această primă parte a stagiunii, de numele lui Aurelian Roșca se va lega, iremediabil, cea mai mare performanță a unei echipe buzoiene: câștigarea Cupei și a Supercupei României, în august anul trecut.

,,Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță înce­tarea colaborării de comun acord cu domnul Aurelian Roșca, antrenor principal al secției handbal feminin, începând cu data de 10 ianu­arie 2022. Din iunie 2021 până în prezent, domnul Aurelian Roșca a condus echipa de handbal feminin, alături de care a câștigat atât Cupa Româ­niei Fan Courier, cât și SuperCupa României, în sezonul 2021-2022. Întreaga conducere a clubului, staff-ul tehnic și sportivele îi mulțumesc domnului antre­nor Aurelian Roșca pentru contribuția adusă handbalului buzoian și pentru profesionalismul de care a dat dovadă și îi urează mult succes în cariera sa viitoare!”, se precizează într-un comunicat al clubului din Crâng.

Dacă nu va numi un nou antrenor principal până a­tuci, sâmbătă, în urmă­toarea etapă, în deplasarea de la Zalău, Gloria va fi condusă de pe bancă de secundul Romeo Ilie.

Articole similare