Sport

Denis Cucu, cel puțin bronz la Europene

Buzoianul s-a calificat în semifinale

Adolescentul crescut în sala fraților Dinu va urca pe podium la Campionatele Europene de Box Amatori Juniori, de la Sarajevo. Joi seară, Denis Cucu a dispus de muntenegreanul Vasilije Kujundzic, după un meci în care și-a dominat fizic adversarul, folosindu-și excelent alonja superioară. Pe final, buzoianul s-a apărat lucid, în momentele în care muntenegreanul, aflat în dezavantaj, forța o revenire sau o lovitură norocoasă.

Tânărul buzoian a fost obișnuit să lupte încă de când a făcut cunoștință cu nobila artă împotriva unor adversari mai puternici. „Este un copil care a crezut în el, deși nu a avut un parcurs foarte lin, în scurta-i carieră. Pe modelul <munca bate talentul>, Denis a dovedit că dacă nu renunți și depui multă pasiune, reușita poate fi întotdeauna aproape. Important de spus că el este și într-o dublă legitimare din iarnă, cu CSM Brăila, acolo unde se pregătește la Centrul Olimpic, din iarnă. Bineînțeles, acolo are toate condițiile și poate cel mai important, parteneri de sparring, factori care l-au ajutat să progreseze și să ajungă la un nivel de pregătire optim pentru competiția din această vară”, a declarat fostul campion mondial la cadeți, Bogdan Dinu.

Golden Gym, academia condusă de frații Dinu, iese cumva din tiparele cluburilor române de box, prin prisma faptului că pugiliștii care țin neapărat să facă performanță sunt pregătiți și pentru lumea de dincolo de boxul amator. Într-un domeniu atât de competitiv, inovațiile și tehnicile noi de antrenament „furate” de peste ocean pot conta enorm în dezvoltarea unui sportiv.

În semifinale, Cucu urma să se bată cu rusul Rustam Gasanov, sportiv care a trecut în sferturi de Peter Chovan, din Slovacia. Partida s-a disputat după închiderea ediției.

Campionatul European de Box pentru Juniori I a adus la start 28 de țări și peste 400 de participanți. Această importantă competiție reunește cei mai buni juniori din Europa, cu vârste între 15 și 16 ani, iar meciurile au  loc în sala de sport a Hotelului Hills din Ilidža. Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Anglia, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Scoția, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Turcia sunt țările care au trimis sportivi la această ediție.

 

Articole similare