Administrație

Două alegeri pentru primarul Toma

Se înființează un post de o importanță deosebită în cadrul Primăriei: cel de administrator public al orașului. Administratorul public va fi desemnat direct de primarul Constantin Toma și va avea rolul de a funcționa ca ajutor direct și ca mână dreaptă a acestuia. Această funcție este esențială pentru asigurarea unei bune gestionări a activităților administrative și pentru sprijinirea eficientă a primarului în realizarea proiectelor și politicilor publice ale orașului.

Funcția de administrator public a fost introdusă în ultimii ani în mai multe comune din județ, în unele cazuri ca un colac de salvare pentru primarii nu au mai putut candida pentru un nou mandat din diverse motive, în special din pricina unor incompatibilități devoalate de Agenția Națională de Integritate. Astfel, un asemenea post a asigurat posibilitatea ca primarii care nu-și mai puteau exercita funcția să conducă în continuare, din umbră, respectivele unități administrativ-teritoriale.

Pe lângă numirea unui administrator public, primarul Toma va trebui să ia o decizie și în privința celui de-al doilea viceprimar al orașului. Aceasta pentru că funcția deținută în prezent de Oana Matache va rămâne vacantă, ea urmând să beneficieze de un concediu prelungit ca urmare a unui evenimet familial fericit.

Numirea unui administrator public și alegerea unui nou viceprimar reprezintă pași importanți pentru consolidarea echipei de conducere a orașului Buzău și pentru asigurarea unei guvernări locale eficiente și responsabile.

Articole similare