miercuri, 15 iulie 2020

Demisia, domnule Streinu Cercel!

Cred, totuși, că cineva dintre autorități trebuie să-l scuture bine pe Streinu Cercel. Acest domn este directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, nu e un particular din drum care poate lansa orice inepție.

Țara asta este și așa foarte zdruncinată, oamenii, în mod evident, sunt tensionați, înfricoșați, îngrijorați. Nu poți tu, persoană la care se uită ceilalți cu încredere că vii cu soluții bune, să spui sau să propui toate tâmpeniile. Apropo, domnul Streinu Cercel face totul pe banii noștri, pentru că noi îi plătim dumnealui sala­riul, așa că nu cred că are dreptul să facă chiar tot ce-i trece prin cap.

Citind propunerile din proiectul ,,Vacanța mare” (nici nu știu dacă să râd sau să mă enervez), deja mi se pare că se ajunge în zone prea tulburi, unde simt dorința bolnavă a unora de a ne controla mai mult decât e cazul. Simt încercarea unora ca domnul Streinu Cercel de a intra în zona abuzurilor privind drepturile și li­bertățile cetățenilor.

Aș vrea și eu să știu exact ce informații are domnul Streinu Cercel, de vrea un alt guvern, un ,,guvern anti-pandemic”? A ajuns domnul Cercel la concluzia că actualul guvern e ,,pro-pandemic”? Că nu își face treaba? Dar ce țară este asta, totuși, de se ­pro­pune schimbarea guvernului, la modul ăsta inept? E stare de urgență, cei mai mulți văd că o înțelegem și o respectăm, iar acolo unde nu se respectă autoritățile să își facă treaba, pentru că de asta le plătim. A propus domnul Cercel către Guvernul României niște soluții pertinente, iar Guvernul le-a ignorat?

Ce informații are domnul Cercel, care sunt atât de grave, iar noi nu le știm, de propune ca persoanele peste 65 de ani să fie izolate trei luni în plus față de ceilalți, mutate, eventual, din casele lor, de lângă familii, în alte locuințe goale? Ce informații atât de grave are domnul Cercel, de vrea ca toți cei între 40 și 65 de ani să fie izolați total (dacă nu trebuie să meargă ­obli­gatoriu la serviciu)?

Nu, eu chiar nu cred că e normal ca cineva cu funcția domnului Cercel să-și poată permite să se joace cu proiecte care să îngrijoreze populația și mai mult, fără să răspundă în niciun fel. Cu funcția, eu așa cred că trebuie să răspundă.

La finalul lui ianuarie, ,,vizionarul” domn Streinu Cercel spunea despre noul coronavirus că ,,focarul e un punctișor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România e substanțial redus”. Nu, zău?

Încă o dată, eu cred că inși ca Streinu Cercel nu au ce căuta în fruntea sistemului de Sănătate. Nu au ce căuta. Punct.

(Text publicat în ,,Newsweek România”)

2 COMENTARII

  1. Eu imi aduc aminte de acest individ, care invitat in studioul otv ,dadea indicatii persoanelor cu diverse boli care sunau in direct ,despre cum sa se vaccineze. Imi aduc aminte ca atunci au murit oameni din cauza acelui vaccin si nu a răspuns decat Institutul Cantacuzino, prin desființare. Acest individ era șeful institutului si rezistă în continuare, fiind considerat un mare specialist.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!