Sport

Debut stricat de Baia Mare

HC Buzău pierde acasă în primul meci oficial al anului

HC Buzău n-a mai fost buturuga mică din tur, atunci când reușea să obțină un punct la Baia Mare. Minaur a câștigat în week-end cu 30 la 25 meciul contând pentru etapa a XV-a, urcând în clasament, cel puțin provizoriu, până pe locul doi al Ligii Zimbrilor. Echilibrul a fost perfect în primele 20 de minute ale jocului, interval de timp în care s-a consemnat egalitatea, sau cel mult un singur gol avantaj pentru una dintre cele două combatante: 22(min7), 44 (min 12), 66 (min19). Băieții de la Buzău s-au desprins, către finalul reprizei la două goluri (11-9), însă oaspeții, prin Mollino și Cumpănici au readus egalitatea pe tabelă, 11-11, scor cu care, de altfel, s-a intrat la cabine.

În a doua repriză, jocul buzoienilor a început să arate hibe, astfel că oaspeții s-au desprins la 3 lungimi în minutul 40 (16-19), ecartul mărindu-se la patru câteva minute mai târziu (17-21), după o tranziție rapidă finalizată de Kozakevych.

Ultimul sfert de oră a fost dezechilibrat, Mosic fiind singura carte câștigătoare a Buzăului.  Sârbul a avut douăsprezece goluri, din nouăsprezece aruncări, prea puțin, totuși, pentru un rezultat favorabil gazdelor. În schimb, trioul de la 9 metri al băimărenilor, Cumpănici, Vujovic și Mollino, a funcționat la parametri maximi, aducând victoria portocaliilor, 30-25.

În garnitura buzoiană s-a cunoscut ziua mai puțin fastă a lui Malasinskas, lituanianul punctând o singură dată, din cinci aruncări. De altfel, în afară de Mosic, doar Barros a prins o zi decentă, cu patru reușite. Putem remarca și prestația lui Komok, portarul celor de la HC având 7 parade.

În urma înfrângerii din week-end, HC rămâne locul 6 al Ligii Zimbrilor, cu 23 de puncte, unul mai puțin decât Potaissa, cu mențiunea că turdenii au disputat doar 14 partide. Etapa viitoare, pe unsprezece, un alt meci de foc, în deplasare la Focșani, echipa de pe 8.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker