Monden

Andrei Ursu: „N-am fost un copil problemă, dar aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă!”

Buzoianul a povestit într-un interviu despre momentele sale de cumpănă din viața de artist

Spune că are un stil de viață atât de complex, pe care nu știe dacă l-ar putea descrie în câteva fraze. Încearcă să își păstreze mereu picioarele pe pământ, ca să fie cât mai conectat la realitate. „Nu am un stil de viață plin de lux. Am încercat totuși să rămân cât mai conectat la oraș pentru a putea participa la diferite evenimente. Pot să-mi iau inspirația din oameni”, a spus Andrei Ursu în cadrul unui interviu oferit publicației online „Ca Tine la Masculin”.

Familia a jucat un rol important în viața artistului buzoian. Chiar dacă părinții acestuia au divorțat, Ursu spune că a învățat tot ce este mai bun de la mama și tatăl său. Artistul a crescut alături de mama și de sora sa. Mama i-a fost model în viață, iar de la ea a primit cele mai importante lecții. „Părinții mei au fost dansatori. Mama are un rol foarte important. Tata are un rol mai mult genetic. Mama a fost un <anti> care m-a împins să-mi depășesc limitele. Ea voia să termin la ASE, credea că fiul ei o să lucreze în bancă sau într-un domeniu mai sigur (…) Eu intrasem bursier la ASE, ca să înțelegi. N-am fost un copil problemă, dar aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă”, a completat Andrei.

Artistul a mai spus că a întâmpinat multe provocări de-a lungul carierei sale, însă momentele dificile l-au făcut mai puternic. Rezultatele nu au întârziat nici ele să apară, iar după ani de muncă se poate lăuda cu o carieră de succes.

Cunoscut și sub numele de scenă Wrs, Andrei a participat în anul 2022 la Eurovision. Reprezentantul României a electrizat publicul cu interpretarea piesei „Llámame”. Însă nu totul a fost roz mereu: „Cel mai recent moment dificil și-a pus amprenta puternic asupra versiunii mele de astăzi. Este un episod din 2017. Am fost foarte nemulțumit, cred că a fost un burnout. Resursele de energie sunt limitate și nu aveam o pauză. Am ajuns într-o trupă de băieți care a fost foarte fun, doar că și în industria muzicală sunt minusuri. Din exterior pare că totul e foarte simplu. Am muncit foarte mult, iar rezultatele nu veneau așa cum mă așteptam. Am avut un episod în care pur și simplu am căzut. Acela a fost momentul în care am spus stop și am plecat în Londra. În a doua săptămână, aveam deja un job, am muncit șapte luni în Londra. A fost terapie prin muncă. Când simți că nu mai poți, e bine să-ți iei o pauză și să faci ceva care să te scoată din acea stare. Acel moment m-a resetat”, a recunoscut Ursu.

La finele anului 2023, Andrei Ursu a simțit nevoia de schimbare, de asumare, de recunoaștere a ceea ce devenise. Și așa a apărut un proiect nou, „Cântece de inimă”, cu un nume nou, Andrei Ursu, piese noi – „Hai, inimă” și „Îndrăgostiți de atâtea ori”  – și cel mai nou single de pe albumul propriu, „Noaptea ne fură iubiri”. „După reinventarea mea, acum fac totul cu pasiune. De fiecare dată când îmi permite timpul, îmi place să mă implic în videoclipuri și în regie. De multe ori, când scriu piesa, îmi vine și videoclipul în cap. La primul videoclip după albumul meu de suflet <Hai, inimă> am montat 26 de ore. Experiența e foarte complexă și îmi găsesc satisfacție în procesul de editare video. Mereu poți să mai înveți ceva nou”, a spus Andrei Ursu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker