Economic

De ce toată lumea trebuie să viziteze Egiptul măcar o dată în viață

Egiptul poate fi cunoscut pentru comorile antice și istoria bogată, dar există mai multe în această națiune decât  aștepta. De la ape magnifice și plaje cu nisip auriu, până la arhitectură remarcabilă și terapii naturale, Egiptul este demn de lista ta. 

Iată câteva dintre principalele motive pentru care Egiptul ar trebui să fie următoarea ta destinație:

Este una dintre cele mai vechi civilizații antice din lume

Egiptul Antic este una dintre cele mai interesante și mai vechi civilizații din lume. Marile Piramide din Giza, împreună cu statuile și mormintele egiptene antice, continuă să capteze atenția arheologilor de top și, desigur, a lumii în general. Până în prezent, rămășițele civilizației egiptene antice continuă să fie descoperite.

Paradisul aflat sub valuri

Marea Roșie este fără îndoială cel mai bun loc pentru a face scufundări în Egipt. Oferă locații diverse pentru o experiență de neuitat, inclusiv corali strălucitori și pești colorați și distinctivi. Egiptul oferă diferite oportunități de scufundări, inclusiv epave, pereți, drifturi, vârfuri, scufundări la țărm, și bărci de zi.

Una dintre cele mai de vis destinații orientale pentru cei care iubesc marea este orașul Hurghada – unul dintre cele mai vechi și faimoase porturi. Dacă te gândești să periplezi pe aceste meleaguri, Karpaten.ro are multe optiuni de vacante in Hurghada pentru tine. 

Vremea este grozavă pe tot parcursul anului

Sezonul de vârf al Egiptului nu se termină niciodată. Vara este momentul perfect pentru a face o baie și a face scufundări, în timp ce iarna este cel mai bun moment pentru a vizita siturile istorice ale deșertului.

Este un vis pentru iubitorii de arhitectură și artă

Cairo are unele dintre cele mai bune arhitecturi și artă islamică de pe pământ. Vizitați moscheile care există de 1.200 de ani, cum ar fi Moscheea lui Ibn Tulun, Moscheea lui Muhammad Ali, Moscheea-Madrassa a sultanului Hassan și multe altele. Aceste moschei sunt o șansă perfectă pentru pasionații de arhitectură, artă și istorie de a face o baie de cultură.

Apele și nisipurile terapeutice ale Egiptului

Turismul terapeutic a fost de multă vreme popular în Egipt. Izvoarele termale de aici sunt renumite pentru a ajuta la vindecarea bolilor respiratorii, a rinichilor, a oaselor și a altor probleme ale pielii. Se spune că noroiul din multe zone vindecă problemele de piele. Masajele de îngropare cu nisip sunt, de asemenea, populare în Egipt și se spune că tratează leziunile fizice.

Când Egiptul apare ca destinație de călătorie, mințile multor oameni se umplu de gânduri despre piramide și statuia Sfinxului. Pentru ei, în Egipt nu există nimic altceva decât acestea și unii oameni nu ar alege să aibă o vacanță într-un loc care are puțin de oferit. Prin citirea acestui articol probabil ai invatat ca Egiptul are mult mai mult de oferit si cu imaginatia starnita vei porni curand intr-o noua aventura in acest loc absolut special. 

sursă foto: unsplash.com

 

Articole similare