Acasă Economic De ce să alegi gips-cartonul pentru remodelarea locuinţei

De ce să alegi gips-cartonul pentru remodelarea locuinţei

0
De ce să alegi gips-cartonul pentru remodelarea locuinţei

Gips-cartonul este un material de construcții obţinut din sulfat de calciu dihidrat (gips) şi este de obicei căutat, pentru construirea de pereți de compartimentare și tavane interioare. În prezent, gips-cartonul este aproape cel mai utilizat produs dintre toate materialele construcţii pentru interior, datorită beneficiilor pe care le aduce locuinţei.

Gips-cartonul asigură un finisaj uniform

Gips-cartonul oferă pereţilor construiți sau în curs de izolare un finisaj uniform. Poţi fi sigur că fiecare cameră va arăta uniform, mai ales dacă eşti îngrijorat cu privire la textura ulterioară a vopselei. Gips cartonul poate fi vopsit de mai multe ori fără a avea nevoie de niciun tratament special, ceea ce îţi va permite să schimbi rapid aspectul unei încăperi, doar prin simpla colorare a pereţilor. Chiar și atunci când nu este vopsit, gips-cartonul arată mai bine și este mai neted decât multe alte materiale de construcție. Versatilitatea acestui produs nu poate fi depăşită de niciun alt material de construcţie, iar cu ajutorul profilelor avantajul major constă și în faptul că poți compartimenta o locuință total diferit. Intra pe site-ul Mathaus dacă vrei profile de rigips de calitate, pe care să le poți folosi pentru a-ți remodela casa.

Gips-cartonul oferă facilitate în aplicare

Gips-cartonul este mai ușor de aplicat în comparație cu tencuiala și cu alte materiale de construcții, ceea ce reduce timpul alocat renovării. În loc să aplici trei straturi de tencuială pe un perete şi să implici o întreagă echipă pentru a îndrepta colţurile pereţilor, utilizarea unui profil de gips-carton face ca timpul să se diminueze foarte mult. Acest lucru ajută şi la economii financiare, deoarece utilizarea gips-cartonului nu implică operaţiuni complexe.

Gips-cartonul este eficient din punct de vedere energetic

Deţinătorii proprietăților rezidențiale și comerciale pot economisi sume semnificative de bani pe facturile de energie, utilizând gips-carton. Materialul are o capacitate impresionantă de izolare, care protejează interiorul de căldură excesivă pe timpul verii, și de frig în anotimpurile răcoroase. Gips-cartonul este un material utilizat pentru izolare, mult mai eficient decât alte materiale, cum ar fi, spre exemplu, lambriurile, vata minerală bazaltică sau vata de sticlă.

Gips-cartonul rezistă foarte bine la foc

Gips-cartonul este realizat din gips, un material care previne răspândirea focului în clădire. Materialul de construcție este foarte rezistent la căldură și, deoarece nu permite propagarea rapidă a focului, oferă siguranţa atât persoanelor din interior cât şi bunurilor existente. Astfel, utilizarea gips-cartonului înseamnă o protecție suplimentară a proprietății, cu destul de puțini bani alocați.

Gips-cartonul sporește frumusețea unei locuințe.

Gips-cartonul este o alegere accesibilă care va schimba total felul în care arată o casă. Atunci când pereţii nu sunt drepţi sau colţurile sunt rotunjite, aşa cum se întâmplă în cazul construcţiilor vechi, poţi folosi profile de rigips pentru a obţine acele colţuri perfecte, specifice stilurilor moderne. Un alt avantaj este faptul că placile de rigips au un aspect uniform, ceea ce înseamnă că şi zugrăveala va fi impecabilă, fără clasicele urme care rămân de obicei din cauza imperfecţiunilor stratului de suport, pe care se aplică vopseaua.

Gips-cartonul este ușor de personalizat 

Când utilizezi gips-carton, ai opțiunea de a-l personaliza conform dorinţelor proprii. Îl poţi vopsi în culorile preferate, poţi aplica tapet peste profilul de rigips, poţi pune stickere creative sau poţi obţine chiar profile de gips-carton cu forme speciale, pentru anumite părţi ale casei aşa cum sunt arcadele sau scafele. De asemenea, atunci când vrei să expui tablouri, fotografii sau să amenajezi un decor interesant gips-cartonul va fi o soluție pe care te vei putea baza.

Renovarea locuințelor necesită investiții semnificative ca timp și bani. Alegerea materialului potrivit este o parte vitală a unui proiect de succes, deoarece determină durabilitatea lucrării și rezistența la uzură pe termen lung, iar gips-cartonul este cu siguranţă un materialul perfect pe care ar trebui să îl iei în calcul.