vineri, 16 aprilie 2021

Zero locuri disponibile pe platforma de vaccinare împotriva Covid-19. Numărul buzoienilor înscriși este în creștere

Pandemia de Covid-19 îi determină pe buzoieni să se înscrie într-un număr cât mai mare pe listele de așteptare de pe platforma de vaccinare, iar acest lucru se vede clar în ultimele date de pe platformă. Marți dimineață erau înscriși pe listele de așteptare peste 12.000 de buzoieni, motiv pentru care nu mai este liber niciun loc în centrele de vaccinare din județ. Pentru a face față unui număr atât de mare de persoane care speră să se vaccineze cât mai repede, un nou centru s-a mai adăugat pe platformă. Este vorba despre centrul de la Vintilă Vodă, în sat Niculești, care se va deschide atunci când Buzăul va primi noi doze de vaccin.

Cei mai mulți buzoieni au optat pentru centrul de la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde marți dimineață erau înscrise 2.741 de persoane, și pentru centrul de la Liceul Teoretic „Henri Coandă”, unde s-au înscris 1.565 de persoane. Doar 44 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare în centrul de vaccinare de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău, acolo unde imunizarea se face exclusiv cu serul AstraZeneca.

Chiar dacă centrul din Vintilă Vodă nu este încă deschis, buzoienii s-au înscris pentru vaccinare într-un număr mai mare comparativ cu cel de pe Bălcescu. 248 de persoane așteaptă să fie imunizate cu Pfizer la Vintilă Vodă, atunci când județul Buzău va primi noi doze.

Numărul buzoienilor pozitivi cu Covid-19 este în creștere la Buzău, în ultima raportare, de marți dimineață, fiind confirmate 41 de cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus, conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică. Jude­țul Buzău se află în scenariul galben din 16 martie, cu două comune în scenariul roșu, respectiv Bozioru și Măgura.

La nivel național au fost deschise 167 de cabinete noi, pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer, în 13 județe din țară și în municipiul București, acolo unde sunt cele mai multe, respectiv 54. Vaccinarea efectivă a persoanelor care sunt programate se va efectua începând cu data de 23 martie, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Între timp, o nouă tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech, care constă în 345.150 doze, a intrat luni în România. Acestea au fost distribuite în București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Conform grupului de comunicare al CNCAV, cele mai multe au fost primite în Capitală, respectiv 98.280 doze. Nu se știe încă data la care vor fi primite noi doze în județul Buzău.

Marți dimineață, în România, mai erau locuri disponibile doar la vaccinul cu AstraZeneca, respectiv 7.449. În total, pe lista de așteptare, figurau în perioada menționată 753.782 persoane, cele mai multe fiind pe lista celor care așteaptă să fie imunizați cu Pfizer (657.417). Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 47.196 de persoane, în total, de la începutul campaniei fiind imunizate peste 1,7 milioane de persoane. Reamintim că fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

loading...