Economic

De ce oferim cadouri de ciocolată și de ce o îndrăgim atât de mult?

Momentele importante, sărbătorile și aniversările sunt toate evenimente ce merită celebrate așa cum se cuvine, pentru că toate vin la pachet cu distracție și bucurii în toate formele. Aceste momente însă sunt și cele care ne pun serios pe gânduri, pentru că obișnuim să oferim și cadouri cu aceasta ocazie. Dat fiind faptul că nu există un cadou universal potrivit pentru oricine și pentru orice ocazie, cel mai probabil vei fi pus în situația dificilă de a alege un dar potrivit. În acest articol însă, ne vom îndrepta atenție înspre delicioasă ciocolată, acel desert care a trecut de la o răsplată absolută în copilărie, la un veritabil “condiment” al vieții de cuplu. Ciocolată este astăzi un lucru comun, un desert pe care îl regăsim peste tot în jurul nostru, însă tot nu putem spune nu unei bucăți de ciocolata atunci când ne este oferită.

Dincolo de gustul unic, ciocolată se transformă de cele mai multe ori în daruri absolut spectaculoase, având în vedere că aceasta se regăsește astăzi într-o varietate de forme, nu doar în cea clasică, de tabletă. De ce oferim însă irezistibilă ciocolată în dar și de ce o îndrăgim atât de mult? Iată câteva posibile răspunsuri la aceste întrebări.

Este un desert cu un gust unic

Ori de câte ori simțim nevoia de a savura ceva dulce, în mod deloc surprinzător, ne îndreptăm atenția înspre ciocolată. Gustul delicios al acesteia este irezistibil, fapt pentru care o alegem cu toata încrederea atunci când dorim să aducem un aport glicemic organismului. O oferim în dar pentru ca este pe placul oricui și nu vei putea da niciodată greș, indiferent că este vorba despre o zi de naștere, o întâlnire romantică sau orice eveniment important pentru el sau ea.

Este un produs de lux

În ciuda faptului că astăzi găsim cu ușurință ciocolata de diferite tipuri chiar și în magazine precum www.luado.ro, ciocolată a fost considerată mult timp un produs de lux. Un bun exemplu în acest sens este perioadă în care doar înalta societate avea acces la produse din ciocolată. Astfel, dacă îți dorești să o impresionezi, poți să mergi fie pe varianta unor restaurante în Cluj, fie îl/o aștepți acasă cu o cina romantică, unde să ii oferi un buchet de flori și câteva cadouri din ciocolată.

Ciocolata poate influența emoțiile

Dincolo de faptul că are un gust absolut delicios, ciocolata are capacitatea de a influența emoțiile, dat fiind faptul că are în componența sa feniletilamină, o substanță care favorizează producerea de endorfine. Nu de puține ori, atunci când mâncăm ciocolată, starea noastră de spirit se îmbunătățește semnificativ. Cu alte cuvinte, oferind ciocolata, avem posibilitatea de a aduce un plus de bucurie celor dragi.

Este o plăcere să dăruiești

Oferirea unui cadou nu aduce bucurie doar celui ce primește, ci și celui care dăruiește. O ciocolată oferită în dar reprezintă un mod inedit prin care ne putem arăta prețuirea față de cei apropiați sufletului nostru. Indiferent de motivul pentru care alegi să dăruiești o ciocolată, cert este faptul că vei reuși întotdeauna să aduci zâmbete și bucurii cu ajutorul acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare