Economic

Cum pregătești în mod corect carnea de vită?

Sfaturi utile pentru a-i da o aromă deosebită

 Indiferent că este vorba despre un grătar sau dorești pur și simplu să prepari ceva delicios, carnea de vita este un ingredient de nelipsit din orice bucătărie. Dacă ai luat decizia de a pregăti un grătar, o ciorbă sau diferite preparate din carne tocată (burgeri, chifteluțe, etc), carnea de vita reprezintă în fiecare dintre aceste situații o alegere ideală. Pe cât de savuroasă poate fi carnea de vită, pe atât de pretențios poate fi procesul de gătire. Acesta este și unul dintre motivele pentru care de foarte multe ori, carnea de vită este evitată. Gătită în mod necorespunzător, aceasta poate fi tare și ațoasă, particularități ce nu o vor transforma într-un deliciu. Nu trebuie să fii vreun bucătar iscusit pentru a pregăti carnea de vită, însă este necesar să cunoști câteva aspecte importante legate de modalitatea de preparare a acesteia.

Carnea de vită este printre cele mai pretențioase tipuri de carne în ceea ce privește prepararea, pentru ca o pregătire necorespunzătoare va face ca această să fie lipsită de gust și să aibă o consistență tare. Vestea bună este aceea că dacă vei ține cont de câteva dintre sfaturile pe care le-am pregătit pentru tine, vei avea parte de o carne de vita absolut delicioasă, indiferent de modul în care alegi să o prepari. Iată așadar câteva sfaturi importante de care este recomandat să ții cont în prepararea cărnii de vită!

Scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o prepara

Indiferent că este vorba despre grătare de gradina, despre cele electrice sau orice alta metodă de preparare a cărnii de vită, este recomandat să nu o pregătești de îndată ce o scoți din frigider. Dacă urmează să o pregătești, recomandarea este aceea de a scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o pregăti în orice mod. De îndată ce au trecut cele 30 de minute, cu ajutorul unui șervețel, se va înlătura excesul de apa, lucru recomandat în special în situația în care urmează să pregătești o friptură.

Nu înțepa niciodată carnea în timpul gătirii

Există o tendință greșită și anume aceea de a înțepa carnea de vită crezând că acest lucru va accelera procesul de gătire. În realitate, aceasta acțiune nu va face decât să ducă la pierderea sucurilor proprii și implicit a aromei și frăgezimii. Așadar, în pregătirea cărnii de vită la grătar este recomandat să utilizezi un clește și nu o furculiță cum probabil obișnuim. Este de evitat și apăsarea pe bucățile de carne din același motiv.

Ține cont de modul de preparare

In timp ce anumite tipuri de carne de vită necesita un timp de gătire mai lent și la foc mic, altele presupun o gătire mai rapidă pentru a-și putea păstra savoarea. Spre exemplu, antricotul, vrăbioara sau pieptul presupun o gătire mai lenta și la foc mic, în timp ce pulpa, spata sau mușchiul trebuie gătite mai rapid pentru a-și păstra gustul delicios.

Carnea de vită nu trebuie gătită prea mult

Ca și o regulă generală, carnea de vită nu trebuie gătită prea mult, motivul fiind acela că se va usca destul de repede. O carne de vită uscată nu doar că va fi lipsită de orice fel de sucuri proprii, însă îi va lipsi totodată și savoarea pe lângă faptul că va avea o consistență care nu va fi pe gustul oricui.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare