Economic

Îndepărtarea blocajelor de hârtie la copiatoarele Konica Minolta

Utilizatorii copiatoarelor Konica Minolta știu cat de fiabile sunt, însă uneori pot apărea blocaje de hârtie, semnalate de echipament prin mesaje precum “paper jam” sau “misfeed detected”, care necesita intervenția operatorului pentru îndepărtarea hârtiei blocate. In cele ce urmează va ghidam pas cu pas pentru a îndepărta aceasta problema.

Identificați unde a apărut blocajul de hârtie

Copiatorul va indica aceasta informație pentru dvs. Exista 3 zone principale unde hârtie se poate bloca:

  • tăvile de hârtie;
  • compartimentul lateral ;
  • alimentatorul automat de documente;

 Apăsați “Start guidance” pe panoul de control

Ecranul copiatorului vă va oferi instrucțiuni pas cu pas atunci când aveți un blocaj de hârtie. Afișajul va mari partea in care copiatorul detectează blocajul de hârtie și va arata ce sa deschideți.

Îndepărtați blocajul in funcție de zona unde se afla hârtia:

1. Blocaj in zona tăvilor de alimentare cu hârtie

Daca hârtia este prinsa in zona tăvilor de alimentare, deschideți tăvile si îndepărtați hârtia prinsa conform indicațiilor din imaginea de mai jos.

2. Blocaj in compartimentul lateral dreapta

Cele mai comune blocaje de hârtie apar in compartimentul lateral dreapta. Urmați pașii din imaginea de mai jos pentru a îndepărta blocajul de hârtie.

Atenție, zona „fusing unit” este foarte fierbinte si pentru a evita arsurile nu atingeți alte piese in afara de butoanele gri sau verzi destinate deschiderii compartimentelor.

3. Blocaj in alimentatorul automat de documente

In primul rând trebuie sa țineți cont de faptul ca prin RADF puteți scana/copia doar documente in stare buna, fără capse sau agrafe. In cazul unui blocaj in alimentatorul de documente, urmați pașii din imaginea de mai jos pentru a extrage hârtia blocata.

După ce ați îndepărtat hârtia, daca echipamentul semnalează in continuare existenta unui blocaj, reveniți in zona indicata pe panoul de control, deschideți toate compartimentele din acea zona conform ghidului, verificând cu atenție unde se mai afla o alta hârtie blocata.

Un copiator mai complex, care este dotat cu finisher, capsator, perforator sau tăvi de mare capacitate, ar putea necesita ceva mai multa atenție, de aceea puteți consulta ghidul atașat, pentru informații suplimentare.

Daca va confruntați cu blocaje frecvente de hârtie este posibil ca anumite elemente responsabile cu transportul hârtiei in copiator sa fie uzate; poate fi vorba despre role de preluare, role de separare, limitatoare de cuplu sau clutch-uri. In acest caz este de preferat sa contactați un service Konica Minolta specializat, care va poate ajuta cu constatarea rapida a problemei, cu furnizarea si înlocuirea componentelor uzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare