sâmbătă, 08 august 2020

De ce nu se numără primarul Toma printre susţinătorii fostului prefect Carmen Ichim

Constantin Toma nu se numără printre semnatarii petiţiei primarilor din judeţului Buzău care au cerut păstrarea Adrianei Carmen Ichim în funcţia de prefect, după ce guvernul liberal a îndepărtat-o de la Casa Albă. El şi-a explicat decizia, joi, la finalul şedinţei Consiliului Local, prin aceea că fostul prefect a luat, în ultima perioadă, măsuri care nu au fost pe placul primarului munici­piului Buzău.

Printre acestea se află decizia ca, la manifestările prilejuite de Ziua ­Naţio­nală, să nu se permită rostirea de discursuri de către oficialităţile judeţului: ,,Am considerat că nu era necesar (să semneze petiţia, n.r.), pentru că doamna prefect, în ultimul timp,  a luat nişte măsuri pe care, personal, nu le apreciez. Hai să spunem despre Ziua Naţională: am fost singurul primar din România care nu a adresat un mesaj comunităţii de 1 Decembrie (…) A decis, prin ordin de prefect, să nu se facă treaba aceasta, eu respect instituţiile statului şi deciziile care se iau, dar nu este corect. Era Buzăul pentru prima oară în 30 de ani în transmisiune directă la Televiziunea Română ală­turi de Bucureşti şi Alba Iulia şi, în mod normal, oficialităţile Buzăului, inclusiv dumneaei, domnul preşe­dinte al Consiliului Judeţean şi şeful Ganizoanei, trebuiau să transmită câte un mesaj pentru armată, unul pentru toată comunitatea buzoiană din tot judeţul, iar eu pentru comunitatea din municipiu, este foarte normal, natural. S-au făcut nişte eforturi acolo (…) a fost o chestiune de prestigiu pentru municipiul Buzău”, a spus Toma.

Primarul şi-a exprimat, cu aceeaşi ocazie, şi dezacordul faţă de controlul pe care prefectul l-a făcut personal la cazanul de termoficare montat de Regia Autonomă Municipală după închiderea CET-ului, ca urmare a unor sesizări cum că acesta ar produce noxe şi poluare fonică: ,,Sau deplasarea la PT 4; sunt alte instituţii ale statului, cei care se ocupă de protecţia mediului, de protecţia consumatorului. Dacă ar fi într-a­devăr acolo o situaţie, însă acea situaţie nu există; nici pe partea de noxe, nici pe partea de zgomot. Doamna prefect a înţeles că trebuie să fie prezentă acolo şi să adune foarte mulţi oameni; plus acea afirmaţie nefericită pe care a făcut-o, că ar fi o imporvizaţie ceea ce s-a făcut în Buzău în sistemul de încălzire. Am salvat Buzăul în această iarnă pe partea de încălzire; acesta este mesajul meu. Pentru că dacă nu luam această decizie, Buzăul era în frig în acest moment, să ne înţelegem foarte clar”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Reamintim că, la ­pro­punerea primarului liberal al comunei Puieşti, Florin Leaua, alţi 40 de primari din judeţul Buzău (trei aparţinând Partidului Naţional Liberal şi 38 ai Partidului Social Democrat), cărora li s-a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre, au înaintat un memoriu către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, soli­citându-i acestuia păstrarea în funcţie a prefectului Carmen Ichim.

loading...
error: Content is protected !!