miercuri, 05 august 2020

Constantin Florescu, suspendat din calitatea de membru PSD, vrea să rămână consilier local

Consilierul local social-democrat Constantin Florescu, preşedintele Comisiei juridice a deliberativului municipal, a fost sancţionat cu suspendarea calităţii de membru de partid, a anunţat acesta, joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local. Cu toate acestea, a spus Florescu, nu va renunţa la calitatea de consiler local: ,,Am fost sancţionat de organizaţia PSD cu suspendarea un an de zile a calităţii de membru de partid. Eu nu pot să îmi dau demisia, pentru că aceasta (sancţiunea, n.r.) nu afectează calitatea mea de consilier. În continuare îmi voi exercita atribuţiunile de consilier şi o să veghez la legalitatea şi la modul cum se cheltuie banul public. Eu consider că această hotărâre este o diversiune pe care preşedintele PSD şi actual primar o face”, a spus Florescu la finalul şedinţei de joi a Consiliului Local.

De cealalată parte, primarul Constantin Toma, care este şi preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat, a spus că respectiva sancţiune nu implică, în mod automat, retragerea sprijinului politic pentru Florescu, chestiune care să conducă spre excluderea acestuia din Consiliul Local; însă, este de părere primarul, gestul firesc al alesului local social-democrat ar fi fost acela al demisiei: ,,Am încercat, inclusiv prin discuţii cu conducerea partidului, să nu îl excludem, dar dacă insistă şi vrea un paşaport pentru alt partid pentru viitoarele alegeri, nu mă voi opune, vă daţi seama. Poziţia dumnealui oricum nu este cea corectă, pentru că a fost ales pe listele Partidului Social Democrat, sunt şeful acestei organizaţii şi ţin ca şi în această organizaţie, muni­cipală, a PSD, să fie disciplină. În mod normal, domnul Florescu trebuia să îşi dea demisia, în cazul în care consideră că este atât de năpăstuit în această organizaţie pe care eu o conduc; este opţiunea dumnealui şi nu este treaba mea”, a explicat primarul Toma.

Consilierul local PSD Constantin Florescu s-a remarcat, în ultima perioadă, prin mai multe ieşiri publice – în plenul deliberativului municipiului şi în mediul on-line – împotriva primarului Constantin Toma, care este şi şeful său ierarhic pe linie de partid. Florescu a anunţat public că vrea candideze la Primărie şi că se află în căutarea unei formaţiuni politice care să îl adopte şi să îl susţină în acest demers.

1 COMENTARIU

  1. Logica juridică, litera și spiritul legii electorale impun două posibile interpretări:
    1. Fie alegătorul buzoian a pus ștampila pe PSD din cauză că pe lista de consilieri propusă se afla și numele lui C.Florescu și atunci magistratul pensionar cu vreo 20.000 lei pe lună trebuie să rămână consilier local, chiar dacă a fost suspendat din PSD;
    2. Fie buzoianul a ștampilat PSD, fără să citească în cabină toate cele 29 de nume propuse pentru a fi consilieri municipali caz în care Florescu trebuie să-și prezinte demisia, iar dacă nu vrea PSD trebuie să-l demită și să-l înlocuiască cu următorul candidat de pe listă, conform legii.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!