Economic

De ce este jocul de table atât de popular?

De decenii bune, jocul de table este foarte popular printre români. E o activitate ce echivalează cu relaxarea și distracția și este practicată la întâlnirile între prieteni și în familii, dar și cu necunoscuți.

În perioada comunismului și după anii ’90, foarte mulți români luau cu ei când mergeau în vacanțele la munte sau la mare și seturile de table. De asemenea, vecinii se adunau în fața blocului să joace table, iar unii oameni jucau în parcuri. Sunt, de altfel, celebre partidele de table din parcurile mari.

Pe măsură ce anii au trecut, tablele au devenit un sport în adevărat sens al cuvântului în țara noastră. Există Federația Română de Backgammon (table), care are o mulțime de jucători afiliați.

În plus, pe măsură ce tehnologia a avansat, distracția s-a mutat online. Asta deoarece românii au posibilitatea să practice îndrăgitul joc la operatorul de jocuri de noroc NetBet, cu adversari reali, atât la partide cât și la turnee.

De ce sunt însă tablele atât de populare? În primul rând, este o activitate distractivă, care scoate la suprafață și spiritul competitiv din oameni. În timp ce te distrezi îi arăți adversarului că ești mai bun decât el sau, desigur, mai norocos.

În plus, nu este nici o activitate costisitoare. Prețul unui set de table pleacă de la 50 RON și poate costa chiar și câteva sute, pentru modelele mai exclusiviste. Iar cei care aleg să se distreze în secțiunea table online NetBet o pot face cu mize accesibile oricărui buzunar.

Practic, miza minimă pornește doar de la 5 RON, în timp ce cea maximă ajunge până la 100 RON. Adversari sunt doar oameni reali, însă jocul de table este mult îmbunătățit și experiența este și mai distractivă.

Utilizatorii pot crea un joc nou cu miza dorită sau pot participa la unul deja creat. Pot selecta, totodată, și timpul de joc, timpul în care se poate face o mutare, dar și punctajele oferite. În plus, partida poate fi selectată ca fiind incognito sau să nu conteze pentru clasament. Iar o altă parte bună este că utilizatorii se pot distra jucând table online la NetBet și prin intermediul dispozitivelor mobile, atât pe Android cât și pe iOS.

Un al treilea motiv pentru care tablele sunt atât de populare este nostalgia, acest joc intrând practic în cultura românilor. Mulți își aduc aminte de vremurile de odinioară, când se simțeau bine alături de familii și prieteni în vacanțe, la Revelion ori cu alte ocazii. E un joc care cu siguranță în mulți oameni stârnește nostalgii de fiecare dată când îl practică din nou.

Românii joacă table și în mod organizat

Dincolo de distracția amintită în rândurile de mai sus, există și români care aleg să joace table în mod organizat. Astfel, la Federația Română de Table / Backgammon sunt afiliate nu mai puțin de 31 de cluburi și asociații județene.

România are și o echipă națională de table, care participă la cele mai importante competiții, iar nu cu mult timp în urmă a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial pe echipe.

Există și competiții naționale ce au loc în marile orașe, iar jocul de table este preferat atât de oameni simpli, cât și de afaceriști precum Dumitru Dragomir ori Gigi Becali.

Ce-i drept, istoria jocului de table pornește cu mult timp în urmă. Se crede că totul a început în urmă cu aproximativ 5.000 de ani, în locul în care în zilele noastre se află Irakul. Totuși, în Europa popularitatea tablelor a crescut începând cu secolul al XIII-lea.

Articole similare