Administrație

Sărbători de poveste la Buzău

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” organizează o serie de evenimente la Buzău în perioada 1 decembrie-8 ianuarie 2022, ce vor avea ca temă „Crăciunul de odinioară”. „Tema aleasă își propune să aducă generațiile mai aproape în jurul tradițiilor și obiceiurilor practicate în prejma sărbătorilor de Crăciun. Sărbătorile de iarnă devin astfel un prilej de a discuta despre cum era lumea odinioară, despre cum s-au format tradițiile, un prilej de a începe o discuție despre copilăria bunicilor și a străbunicilor noștri, pentru a afla mai multe despre noi înșine și despre identitatea noastră. Tradițiile sunt cele care aduc familiile aproape și le țin conectate, așa cum tradițiile contribuie la crearea unei comunități”, transmit reprezentanții Primăriei Buzău.

Piața Dacia și Parcul Crâng vor găzdui o piață de Crăciun cu produse tradiționale și vor fi îmbrăcte în haine luminoase de sărbătoare. În Vila Albatros se vor organiza ateliere tematice pentru copii, o expoziție de fotografie veche a artiștilor fotografi din Buzău, care va prezenta Crăciunul din perioade istorice recente, și o expoziție de obiecte artizanale specifice sărbătorilor de iarnă într-o sală decorată cu ajutorul Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău.

Nici anul acesta nu va lipsi Moș Crăciun! Copiii vor putea să îi lase scrisori lui Moș Crăciun în cele trei cutii poștale amplasate în Piața Dacia (zona pieței de Crăciun), Parcul Crâng (la căsuța lui Moș Crăciun, zona Obelisc) și Parcul Marghiloman (lângă foișorul Vilei Albatros). Mai mult, aceștia vor avea ocazia să se întâlnească cu Moș Crăciun, în serile de luni, marți și miercuri (20, 21, 22 decembrie) în Parcul Crâng. Moș Crăciun va citi o parte din scrisorile primite de la copii și va oferi cadouri tuturor celor care i-au scris.

Momentele artistice vor fi nelipsite și de data aceasta. Buzoienii se vor bucura de teatrul de păpuși „Poveste de Crăciun”, spectacole de colinde, tradiții și datini susținute de coruri și ansambluri folclorice cunoscute. Acestea vor fi filmate în Vila Albatros și în satele buzoiene cu tradiție, ale căror colinde au trecut în patrimoniul UNESCO, iar ulterior, vor fi difuzate pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”. Spectacolele, colindele și muzica de sărbătoare vor bucura și publicul din Piața Centrală Buzău, unde vor fi amplasate două ecrane.

Programul complet al evenimentelor va fi publicat pe pagina de socializare a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, dar și pe pagina Primăriei municipiului Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare