Educație

De ce este Buzăul invitat permanent la conferințele regionale care promovează comportamentele pozitive în școli

Comunitatea Stării de Bine este un proiect care constituie un exemplu de bună practică în abordarea fenomenului bullying și antrenarea comportamentelor pozitive, la nivel național. Municipiul Buzău, prin intermediul acestui proiect, este singurul reprezentat la fiecare conferință regională „Dreptul la pauză fără bullying”, spune coordonatoarea proiectului, prof. Anca Fotin.

Anca Fotin

Astfel,  deși nu face parte integrantă din regiunea în care se ține conferința, Buzăul are calitate de invitat. „Suntem onorați de invitație și încântați să oferim modelul nostru de implementare a proiectelor <Să fim prieteni> și <Școli fără bullying>, până la acest moment la conferințele din Dâmbovița și Iași, pentru regiunile Sud-Muntenia și Nord-Est”, afirmă Anca Fotin, profesor și consilier în cadrul primăriei municipiului Buzău.

O astfel de întâlnire a avut loc în data de 18 mai, când Comunitatea Stării de Bine a fost unul dintre principalele subiecte de discuție în cadrul Conferinței regionale „Dreptul la pauză fără bullying”, conferință organizată de Organizația Salvați Copiii în parteneriat cu Ministerul Educației pentru regiunea Nord-Est.

Prezentări relevante pentru tematica acestei conferințe au susținut  Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România, Luciana Antoci, inspector școlar general în cadrul ISJ Iași,  Marian Daragiu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educație. Gazda conferinței a fost Colegiul Național din Iași, iar publicul invitat a fost constituit din inspectori, consilieri școlari, profesori, reprezentanți ai Consiliului Județean, reprezentanți ai Consiliilor Județene ale Elevilor, reprezentanți ai Birourilor de Siguranță Școlară din județele care compun această regiune.

Articole similare