Actualitate

A7: Firmă din Turcia, desemnată câștigătoare pe lotul 3 Ploiești-Buzău

Lotul 3 al tronsonului Ploiești-Buzău are, în sfârșit, un constructor desemnat. Este vorba despre constructorul turc Tekfen, iar  anunțul a fost făcut chiar de către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației de către Curtea de Apel București, CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești – Buzău (secțiune a A7)”, a transmis Grindeanu. Dacă nu vor apărea noi contestații, ultimul lot din cele 13 ale A7, finanțate prin PNRR, va avea în sfârșit constructor. De asemenea, șeful CNAIR a anunțat că va lua toatea măsurile legale pentru executarea cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL, pe care îl acuză de întârzierea proiectului.

După semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziție 1,15 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe cei 13,9 km. Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker