Sport

Daria Bucur, în lotul României pentru „Trofeul Carpați“

Este singura jucătoare de la Gloria convocată de Florentin Pera

Cu toate că Gloria nu face nici pe departe un sezon memorabil, una dintre jucătoarele aflate sub comanda lui Daniel Anca este convocată din nou sub tricolor, pentru unul dintre cele mai de tradiție turnee amicale din Europa, „Trofeul Carpați”. Este vorba despre Daria Bucur, una dintre cele două alegeri ale lui Florentin Pera pentru postul de inter-dreapta, alături de Alina Gogîrlă, de la Râmnicu-Vâlcea. Semn că uneori valoarea unei jucătoare transcede performanțele echipei pentru care evoluează.

Turneul se va constitui într-o ultimă verificare înaintea Campionatului Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia, la care România va evolua în Grupa E, la Herning, acolo unde urmează să înfrunte Chile, Serbia și Danemarca.

În cadrul Trofeului Carpați, România va întâlni Elveția, pe 23 noiembrie, Portugalia, o zi mai târziu și Austria, pe 25 noiembrie, adversare „la îndemână”, pentru selecționata tricoloră. Toate partidele se vor disputa la Bistrița.

România – Trofeul Carpați:

  • Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Elena Şerban (portari)
  • Ana Maria Tănasie, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan (extreme stânga)
  • Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Paşcan (interi stânga)
  • Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa (centri)
  • Daria Bucur, Alicia Gogîrlă (interi dreapta)
  • Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu (extreme dreapta)
  • Nicoleta Balog, Lorena Ostase şi Crina Pintea (pivoţi)

Inițial, în lotul lărgit al României pentru Mondialul Nordic figura și tânăra Andra Moroianu, extrema Gloriei Buzău. Se pare, însă, că tânăra de 23 de ani este, deocamdată, doar o „jucătoare de shortlist”, având în vedere că miza competiției din decembrie este uriașă. În plus, dimensiunile delegației vor fi destul de reduse, cu un lot de doar optsprezece sportive.

România are ca obiectiv clasarea între primele opt formații, reușită care ne-ar da drept de participare la turneele preolimpice din primăvara anului viitor.

Articole similare