Economic

Curatenie inainte de sarbatorile de iarna

Pe masura ce se apropie sarbatorile importante, Craciunul si Ajunul Anului Nou, incepem sa ne agitam mai mult, intr-un sens bun. Multi oameni sarbatoresc aceste sarbatori in moduri diferite. Sarbatorile de iarna aduc bucurie multor oameni si, din acest motiv, isi dedica timpul pentru a se pregati pentru ocazie. In timpul sarbatorilor de iarna, multe case sunt frumos decorate cu figurine colorate si lumini pentru sarbatori speciale. La fel, inainte de a decora complet casa, este esential sa efectuati o curatenie generala pentru a crea un mediu festiv.

Cu timpul, particulele de praf se aduna pe diferite articole din casa si in alte locuri pe care le curatati rar. De exemplu, lucruri precum tocaria si abajururile aduna praf, dar multi oameni le curata ocazional. Poate parea incomod sa puneti decoratiuni frumoase pentru sarbatorile de iarna cand casa este murdara.

Este esential sa va curatati bine casa pentru a va pregati pentru venirea oaspetilor. Acest ghid va ofera cateva sfaturi de utilizat pentru curatarea in profunzime a locuineti. Este esential sa efectuati procesul de curatare profunda a locuintei cel putin o data pe luna. Curatarea regulata este vitala, dar este posibil sa nu acopere toate zonele din cauza timpului limitat.

Cum sa curatati casa rapid?

Pe langa angajarea serviciilor unui curatenitor profesioniste, va puteti curata corect casa si singur. Daca doriti sa atingeti obiectivul de a va curata locuinta pentru ocazii speciale, trebuie sa proiectati un sistem de executare a lucrarii. Este, fara indoiala, adevarat ca diferitele treburi casnice ar trebui sa urmeze o rutina pentru a usura sarcina.

O rutina de curatare este cea mai buna metoda, deoarece va ajuta sa acoperiti toate zonele. Va oferim pasii necesari pe care ar trebui sa ii luati de fiecare data cand decideti sa va curatati casa. O planificare corecta va poate economisi mult timp atunci cand va curatati intreaga casa. Indiferent cat de mica sau mare ar fi casa, este important sa curatati o camera pe rand Daca incercati sa grabiti lucrurile sarind din loc in loc, veti realiza doar ca sarcina poate fi obositoare.

Trebuie sa intrati intr-o camera unde ar trebui sa incepeti si sa terminati curatarea. Metoda este potrivita deoarece va ajuta sa acoperiti toate zonele din camera respectiva. De asemenea, puteti curata toate zonele din spatele mobilierului si puteti pune toate articolele la locul lor inainte de a parasi camera.

Incepeti de sus

In fiecare camera, este important sa incepeti curatarea de sus in jos pentru a evita sa munciti dublu. Praful se aduna de obicei peste dulapuri, rame, rafturi de carti, precum si in alte locuri ascunse din casa. Abajururile tind, de asemenea, sa retina praful si ar trebui sa le curatati mai intai.

Este imperativ sa incepeti curatarea locurilor de sus, deoarece toata murdaria cade in partea de jos. Un pamatuf este ideal pentru curatarea unor astfel de zone, deoarece poate prinde praful. Alternativ, puteti folosi un aspirator pentru a curata acumularea masiva de praf de pe jaluzele, rame de tablouri si pervazurile ferestrelor. Cautati si achizitonati produse de curatenie Viyogo.ro.

Cand sunteti sigur ca partea superioara este curata, puteti trece la stergerea mobilierului cu o carpa din microfibra. Acolo unde exista pete de murdarie pe diferite piese de mobilier, puteti aplica niste detergenti pentru a le indeparta. Trebuie sa obtineti solutia potrivita pentru a curata diferite tipuri de mobilier din casa dvs. De asemenea, ar trebui sa aspirati canapele, precum si pernele pentru a scapa de orice particule de praf.  Este esential sa urmati o secventa de curatare de la stanga la dreapta. Cand urmati aceasta metoda, lucrati o data si casa va fi stralucitoare si curata. Sarcina poate fi o provocare daca faceti totul la intamplare.

Curatati podelele ca un ultim pas

Cand sunteti multumit ca toate locurile din casa sunt curate, puteti trece la podea. Este o idee buna sa aspirati podeaua in loc sa o maturati pentru a evita raspandirea prafului in alte zone curate. Covoarele masive, precum si podelele dure, necesita o aspirare profunda, astfel incat aparatul de curatare sa indeparteze toate particulele de praf.

Puteti indeparta covoarele apoi utilizati un aspirator pentru curatarea podelelor. Puteti culege praful din colturi si margini care sunt de obicei greu de maturat cu o matura. Un produs de curatat podele din lemn de esenta tare este perfect pentru suprafete dure si totul se face rapid in comparatie cu folosirea unui mop pentru a face aceeasi treaba.

Un covor are nevoie de curatare minutioasa pe o anumita perioada. Prinde diferite particule, iar scurgerile de lichide pot cauza pete nedorite. Cea mai buna metoda de curatare a covorului este sa-l samponati  apoi sa-l lasati sa se usuce. Un covor curat ofera o atmosfera de sarbatoare in casa.

Curatarea dormitorului

Daca doriti ca dormitorul dvs. sa fie sclipitor de curat, trebuie sa incercati sa indepartati toate articolele care sunt detasabile si sa le curatati separat. De exemplu, trebuie sa indepartati perdelele, precum si lenjeria de pat si sa le spalati separat. De asemenea, trebuie sa goliti toate dulapurile si sa indepartati tot praful din colturi. Este esential sa aspirati bine locul de sub pat. In plus, este important sa stropiti salteaua cu bicarbonat de sodiu pentru a indeparta orice particule care pot fi invizibile pentru ochi. Aspirarea saltelei ajuta, de asemenea, la indepartarea micilor particule de praf si a altor fragmente din lenjeria de pat.

Curatarea baii

Este imperativ sa incepeti de sus in jos. Ar trebui sa incepeti prin a sterge praful tuturor corpurilor de iluminat, apoi curatati exteriorul dulapurilor. De asemenea, este important sa stergeti toate oglinzile, ramele, blaturile si chiuvetele. Dupa curatarea cazii, este de asemenea vital sa o igienizati. Acelasi lucru este valabil si pentru toaleta care necesita curatare profunda atat in interior, cat si in exterior.

Curatarea bucatariei

Daca doriti sa curatati corect bucataria, ar trebui sa goliti camara si toate sertarele dulapului. De asemenea, este esential sa curatati aragazul, frigiderul, precum si alte electrocasnice din bucatarie.

 

 

Articole similare