Actualitate

Donare de sânge pentru una dintre victimele accidentului din Pașcani, la Consiliul Județean

Alexia Tudose a fost una dintre victimele accidentului din Pașcani de vineri noapte, în urma căruia fata și-a pierdut ambele brațe. O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a reușit, după 20 de ore petrecute în sala de operație, să replanteze brațele fetei de 15 ani.

Lupta Alexiei este departe de a se fi terminat, însă, iar ea va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară, în urma cărora se așteaptă reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85 la sută. La acestea se vor adăuga și numeroase sesiuni intense de recuperare de kinetoterapie și fizioterapie.

Alexia Tudose are acum nevoie de sânge și atât părinții ei, cât și alți oameni care o cunosc, au lansat apeluri pe rețelele de socializare, pentru donatori. Consiliul Județean Buzău a răspuns apelului și ales să se alăture Campaniei de Donare de Sânge pentru Alexia. Astfel, angajați din aparatul propriu al instituției au înțeles că gestul lor contribuie în mod  semnificativ la salvarea vieții semenilor aflați în suferință. Buzoienii care doresc să se alăture acestei campanii o pot face marți, 20 decembrie, începând cu ora 9.30, la sediul Consiliului Județean Buzău – hol Sala Mare.

„Campania de Donare de Sânge anul acesta va fi dedicată Alexiei, fetița în vârstă de 15 ani din Botoșani care a suferit un groaznic accident de circulație. Din fericire, medicii din cadrul Spitalului  <Sfânta Maria> din Iași au făcut un miracol,  au reușit replantarea ambelor brațe. Suntem și vom rămâne implicați în tot ce înseamnă binele comunității noastre și îi încurajăm pe toți să îmbrățișeze cauza solidarității umane”, a declarat Petre-Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker