Sport

Cupa Reginei, la Râmnicu Sărat

Un nou trofeu la oină pentru CSM

Performanță remarcabilă pentru fetele de la CSM Râmnicu Sărat, sportive care au cucerit, în această săptămână, una dintre cele mai importante competiții de oină la nivel național, Cupa Reginei, întrecere patronată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Într-o finală cât se poate de spectaculoasă, disputată pe Arena Arcul de Triumf, fetele de la Râmnicu-Sărat au dispus cu 3 la 1 de Dacia Mioveni, campioana ediției trecute. Practic, a fost o reeditare a finalei de anul trecut, numai că de data aceasta trofeul a ajuns la Râmnicu-Sărat. Cupele, medaliile și diplomele echipelor campioane au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a semnat, de asemenea, tricourile, mingile şi bastoanele oferite echipelor câştigătoare.

Anul acesta se împlinesc 125 de ani de la disputarea primului campionat național de oină. Sport național care se joacă în România din secolul al XIX-lea, oina este sărbătorită oficial pe ziua de 9 mai. Pentru clubul din Râmnicu-Sărat, entitate înființată în 2020, în plină pandemie, însăși participarea constantă la cele mai importante competiții reprezintă o performanță. Dincolo de titlurile obținute, atragerea copiilor către sportul național constituie o realizare importantă. Peste 200 de tineri legitimați compun secția de oină, într-un climat în care acest sport aproape dispăruse, în urmă cu câțiva ani, din România.

Articole similare