Educație

FOTO | Buzoianca Alexandra Anamaria Gheorghe, elevul român cel mai implicat în comunitate

Buzoianca Alexandra Anamaria Gheorghe a fost premiată la „Gala Elevului Reprezentant, 2024”, în cadrul unei festivități care a avut loc, în  25 iunie, la Cercul Militar Național. Este cea de-a VII-a ediție a acestei gale și s-a desfășurat în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu. Gala Elevului Reprezentant este organizată anual de către Consiliul Național al Elevilor și reprezintă cea mai amplă întâlnire din an a elevilor, profesorilor și părinților implicați activ în dezvoltarea sistemului de învățământ din România. Gala se desfășoară sub auspiciile Familiei Regale, iar Consiliul Național al Elevilor este plasat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Custodele Coroanei.

Anul acesta, categoriile premiate în cadrul evenimentului au fost „Inițiative de succes în educație”, „Tineri conectați cu Europa”, „Incluziune și diversitate”, „Inițiative pentru mediul rural”, „Părinte – agent al schimbării”, „Profesor de 10”, „Elev implicat în comunitate” și „Premiul de popularitate”. La gală au luat parte reprezentanți ai elevilor din toate județele țării, profesori, părinți, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai UNICEF, ai unor agenții naționale și ai unor importante organizații non-guvernamentale.

Alexandra Anamaria Gheorghe a obținut premiul I la categoria „Elev implicat în comunitate”. Ea a împărtășit câte ceva din emoțiile pe care le-a trăit în cursul zilei de 25 iunie. „25 iunie 2024 – o zi memorabilă pentru mine, ce debutează încă de la primele ore ale dimineții, cu emoții puternice, generate de Evaluarea Națională, emoții care au continuat până aproape de miezul nopții; emoții, dar și multă bucurie”. Este vorba despre bucuria împărtășită cu toți cei prezenți la festivitatea în cadrul căreia buzoianca a fost desemnată câștigătoare la categoria „Elev implicat în comunitate”.

„Mulțumesc, pe această cale, juriului și Consiliului Național al Elevilor pentru premiul acordat – Premiul 1 la categoria <Elev implicat în comunitate>, pentru că vine să încununeze munca pe care am depus-o cu multă bucurie, răbdare, curaj și încredere în ultimii ani”, spune Alexandra, care a reținut în suflet evenimentul ca „un moment festiv, la care au participat oameni de o înaltă ținută ce ne-au încurajat să mergem pe drumul ales, pentru că este un drum pe care nu suntem singuri” și  mărturisește că s-a bucurat să vadă în sală elevi care „au același crez și aceeași dorință” cu ea, „oameni frumoși care au înțeles că schimbarea vine din interior și din diversitate”.

Pentru Alexandra este și un moment de bilanț personal și, cu acest prilej, mulțumește tuturor celor care au crezut și cred în ea și care au contribuit la formarea ei. „Sunt recunoscătoare pentru acest premiu, ca de altfel și pentru premiile obținuite în ultima perioadă, pentru că vin să îmi confirme că diversitatea – pentru că asta cred că mă definește și m-a ajutat să primesc această nominalizare – a avut și are un aport deosebit în formarea mea”. Ea îi încurajează pe toți elevii „să devină o voce, să aibă curajul de a spune ceea ce gândesc, să lupte pentru ca societatea să devină un loc mai bun, un loc cu principii, cu respect, cu colegialitate” și care să scoată, din fiecare dintre ei, tot ceea ce au mai bun și mai frumos.

Pentru Alexandra este momentul în care își va alege și liceul la care merge, ea susținând zilele acestea probele examenului de Evaluare Națională. Deși inițial se gândise să meargă la Colegiul Național „B.P.  Hasdeu”,  ne spune că pentru ea, în momentul de față, o opțiune serioasă o prezintă Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, profilul vocațional învățător-educator.

Articole similare