Educație

„Robo-Caravana STEM”, organizată în vacanța de vară  de „Homosapiens”

Inimoșii tineri pasionați de robotică și științe, elevi ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, membri ai echipei de robotică „Homosapiens” își propun să promoveze schimbul de experință între roboticieni, dar, în același timp, să ofere noi orizonturi și posibilitatea descoperirii de noi pasiuni pentru elevii din mediul rural.

„Dorim să le arătam că așezarea geografică nu îi limitează și că pot ajunge mari și din locuri aparent mici, oferindu-le posibilitatea de a-și descoperi noi pasiuni și a le dezvolta în avantajul lor”, transmite echipa de robotică a colegiului buzoian. Intenția hasdeienilor pasionați de robotică a devenit realitate cu ajutorul Fondului „Științescu”, urmând ca zeci de elevi să se bucure în vacanța de vară de acest proiect. „Pe parcursul acestei veri, noi ne-am propus să înființăm tabere de vară gratuite la Lopătari, în colaborare cu alte echipe din țară. Timp de două săptămâni, în cursul fiecăreia dintre cele trei luni de vară, cei mici vor avea ocazia să  învețe alături de noi și de alți colegi de-ai noștri tainele matematicii, fizicii, informaticii și pe ale roboticii. Acest proiect va satisface nevoia de cunoaștere a celor mici, dar și a celor mai în vârstă din localitate și le va face cunoștință cu universul <First Tech Challenge>. În plus, îi va ajuta să se orienteze profesional, atrăgând mai mulți elevi către domeniul științei, matematicii și al ingineriei, arătându-le o nouă perspectivă din care să privească și dovedindu-le că, în același timp, și acestea sunt și distractive”, se arată într-un comunicat al hasdeienilor, care și-au pus ca țintă familiarizarea cu acest domeniu a circa 2.000 de elevi.

Un rezultat bun al proiectului va însemna, pentru echipa de robotică, că 2.000 de elevi se vor îndrăgosti de științe și vor face în așa fel încât să obțină rezultate foarte bune la Evaluarea Națională.  „Ca rezultat final al acestui proiect de amploare al echipei <Homosapiens>, se așteaptă ca aproximativ 2.000 de elevi să se familiarizeze și să înțeleagă Fizica, Matematica și Informatica, iar rata de promovabilitate, pe viitor,  a școlii sau a Evaluării Naționale pentru copiii din Ținutul Buzăului să crească. Membrii tuturor echipelor implicate vor urmări acest lucru prin verificarea rezultatelor școlare și a evoluției elevilor, asigurându-se că totul decurge  așa cum ne-am propus!”, spun hasdeienii.

Cum vor face aceste lucruri? Ei bine, proiectul lor oferă participanților posibilitatea  de a învăța, de a se deschide, de a  se face auziți expunându-și părerile, de a experimenta, oportunitatea de a lucra mai mult pentru Evaluarea Națională,  sub forma unor activități bine planificate care acoperă toate nevoile și pasiunile lor, dar și multe altele. „Ne dorim ca la finalul acestei veri să păstrăm relații frumoase cu copiii și să îi fi ajutat astfel încât să le arătăm faptul ca prin muncă, deschidere  și onestitate pot avea un viitor strălucit, indiferent de locul din care provin. Le vom da totodată posibilitatea de a se implica chiar ei în echipele noastre, cu rol de voluntari, putând astfel să își dezvolte creativitatea și gândirea tehnică”, transmite echipa „Homosapiens”.

Articole similare