Politic

Cum a votat liderul PNL Buzău la ședința unde s-a hotărât începerea negocierilor cu PSD

Mai mulți lideri ai Partidului Național Liberal nu au dorit să își exprime deloc opțiunea în privința unei guvernări cu Partidul Social Democrat, în ședința de luni seara a conducerii partidului, în timp ce 48 au fost clar în favoarea unei guvernări cu PSD. Interesant este că nici președintele partidului, Florin Cîțu, nu și-a exprimat explicit votul, deși el este cel care a cerut colegilor să se pronunțe în legătură cu o negociere cu PSD. Voci din partid susțin, însă, că soli­citarea adresată a echivalat cu manifestarea opțiunii sale. Propunerea unui lider din teritoriu de a se da un vot uninominal pentru a se cunoaște clar cine sunt cei responsabili pentru această decizie nu a fost supusă votului.

Potrivit unor surse din PNL citate de News.ro, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehe­dinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vaslui și Sectorul 4, ultima fiind și singura filială de sector a PNL care a votat pro-PSD. Emil Boc a transmis chiar o scrisoare în care a prezentat opțiunea pro-PSD, citită în ședință de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoțit de huiduieli din partea contestatarilor înțelegerii cu PSD.

Conform Stiripesurse.ro, președintele organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, a votat în favoarea începerii negocierilor cu Partidul Social Democrat.

S-au opus unei negocieri cu PSD Organizația București, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6, Tulcea, Vrancea, Dâm­bovița, Giurgiu, Covasna, Bistrița, Brașov, Brăila, Ludovic Orban și Antonel Tănase.

Au fost și lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraș-Severin, Gigel Știrbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman sau reprezentanții județelor Dolj, Harghita și Galați. Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, nu a dorit să își exprime votul, la fel ca președintele PNL, Florin Cîțu, care nu și-a exprimat explicit votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD, gest asimilat exprimării unei opțiuni, susțin surse participante la ședință.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîțu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toți să știe cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker