marți, 02 iunie 2020

Cum vede USR Buzău alianța cu PLUS

Alianța formată din Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) nu va întâmpina probleme de funcționare la nivelul județului Buzău, este de părere preșe­dintele organizației județene USR, Irinel Cîrstea. El a spus, pe parcursul unei conferințe de presă la care a participat și deputatul Radu Mihail, că activiștii celor două partide au avut la Buzău o serie de acțiuni comune încă din anul 2017.

,,În data de 2 februarie, a avut loc un vot în Comitetul Politic USR, un vot ce a concretizat alianța cu partidul domnului Cioloș, PLUS. Această alianță vine ca o alternativă reală, o alternativă viabilă, la tot ceea ce s-a întâmplat până acum, care va propune un dream-team, spunem noi, de candidați pentru europarlamentare. La nivel local ne știm destul de bine cu reprezentanții PLUS, am ieșit împreună la proteste începând din 2017, am realiat împreună proiectul <Fără penali în funcții publice>, proiect USR la care au parti­cipat și dumnealor, urmând să finalizăm cu succes și proiectul <Oameni noi>; acesta din urmă este un proiect de schimbare a legislației electorale. Ne ­pro­punem, ca și alianță, câștigarea alegerilor europarlamentare sau obținerea unui procent cât mai mare – un procent de peste 20 la sută ar fi realizabil -, iar la nivel local vom conti­nua, cu siguranță, colaborarea bună, ca și până acum, pe proiecte și pentru strângerea de semnături pentru participarea la alegerile din mai 2019”, a spus liderul USR Buzău, Irinel Cîrstea.

La rândul său, senatorul Radu Mihail a spus că funcționarea alianței nu ar trebui să întâmpine probleme, dat fiind că membrii celor două formațiuni politice au ,,valori comune” și ,,se aseamănă”: „Obiectivul nostru este să guvernăm împreună bine România. Mi se pare evident că suntem destinați să lucrăm împreună; avem valori comune, oamenii din cele două partide se aseamănă. Poate că avem moduri de organizare și de operare diferite, dar fiecare încearcă să fie cât de bun se poate în mo­dul în care lucrează. Este clar că pentru noi alianța pentru europarlamentare este primul pas. Vrem să ne asigurăm că ne înțelegem, că ne descoperim și că împreună construim toate procesele care ne permit să câștigăm alegerile. Obiectivul este să câștigăm alegerile parlamentare în 2020, țara se va transforma atunci. Vom discuta, în mod evident – și deja am avut discuții preliminare – cum vom colabora pentru alegerile prezidențiale, cum colaborăm pentru locale. Precum știți, în USR mecanismele sunt foarte clare, ne alegem candidații în mod ­de­mocratic, fiecare filială decide prin vot cine va fi candidatul la Primărie sau candidații la consiliul local, și bineînțeles că vom lucra pentru a crea un mecanism compatibil cu cei de la PLUS”, a spus senatorul USR Radu Mihail.

 

1 COMENTARIU

  1. Așa este când vrei doar un loc la ,,căldură,, faci alianță până trece votarea și după nu mai contează că oamenii au fost fraieriți și au crezut în tine. Doar la bani se gândesc…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!