joi, 04 iunie 2020

Cum văd principalii actori ai votului de duminică rezultatele la nivelul municipiului Buzău

Puncte de vedere diferite ale reprezentanților primelor două formațiuni politice din topul rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare de duminică de la nivelul municipiului Buzău, câștigate de Alianța 2020 (USR-PLUS), urmată de Partidul Social Democrat.

În timp ce reprezentanții câștigătorilor, liderii Uniunii Salvați România, consideră că rezultatul se datorează prezenței permanente a activiștilor USR și PLUS prin­tre cetățenii municipiului, dar și faptului că social-democrații ar fi evitat să dea ochii cu electoratul din Buzău, liderul organizației municipale a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma, este de părere că votul de la 26 mai a fost îndreptat asupra lui Liviu Dragnea și a sistemului creat de acesta.

USR: “Venim la Primărie!”

Victoria Alianței 2020 (USR-PLUS) la nivelul municipiului Buzău se datorează contactului nemijlocit al activiștilor celor două formațiuni politice cu alegătorii buzoieni, dar și faptului că cele două partide s-au făcut cunoscute opiniei publice prin acțiuni civice, precum inițiativa de modificare a Constituției ,,Fără penali în funcții publice” sau cea de modificare a legislației electorale ,,Oameni NOI”, consideră reprezentanții USR Buzău. De partea cealaltă, remarcă aceștia într-o postare pe Facebook, social-democrații au evitat să dea ochii cu buzoienii în campania electorală, iar scorul obținut de aceștia ar indica faptul că cetățenii municipiului ,,nu mai pot fi înșelați”.

,,Cu toate că primarul Constantin Toma a susținut campania candidatului PSD Andi Cristea, investind sume colosale în propaganda online și în materialele imprimate, numele său și realizările cu care s-au lăudat nu au convins decât pe 23% dintre alegători.

Alianța USR-PLUS a câștigat cu 24% alegerile europarlamentare în munici­piul Buzău. Meritul acestui rezultat este al cetățenilor conștienți că este nevoie de implicarea lor masivă pentru a schimba destinul orașului Buzău și al României. Membrii Alianței și susținătorii acesteia au făcut o campanie continuă, timp de două luni, cu prezențe zilnice în stradă, discutând cu cetățenii și construind împreună o alternativă europeană.

Membrii Alianței nu au fost la prima experiență de a fi în mijlocul oamenilor, pentru că s-au făcut cunoscuți în comunitate cu inițiativa de modificare a Constituției <Fără penali în funcții ­pu­blice>, urmată de inițiativa de modificare a legislației electorale <Oameni NOI>, în cadrul căreia principalul obiectiv a fost ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, pentru a avea o mai bună reprezentativitate în fața cetățenilor, dar și pentru a oferi șanse partidelor fără baroni locali sau care nu sunt dispuse să implice bani negri în timpul campaniilor electorale.

Înainte de alegerile din 26 mai, pentru două luni de zile, începând cu strângerea de semnături și până în ultima zi, echipa USR-PLUS Buzău a fost prezentă în comunitate și a făcut cunoscute proiectele europene pe care le vor susține candidații săi. Cu fiecare zi care a trecut, au ve­nit alături de echipa de campanie zeci de alți cetățeni care au crezut împreună în acest proiect european din care România a ales să facă parte și să se integreze.

     Cu excepția câtorva apariții în public, PSD a lipsit cu desăvârșire din această campanie, evitând sa dea ochii cu cetățenii buzoieni. Rezultatul din Municipiul Buzău este o consecință a faptului că cetățenii nu mai poț fi mințiți, nu mai pot fi înșelați cu panseluțe, sute de mii de lei investite anual în luminițe și spectacole, precum și asfaltări de proastă calitate făcute să dea impresia unei administrații eficiente. Cetățenii buzoieni doresc ca și aici să fie conduși de oameni cu o ­vi­ziune modernă, în care eficiența, calitatea lucrărilor și corecta prioritizare a cheltuirii bugetului să fie singurele priorități. Venim la primărie!”, se arată într-o postare pe Facebook a USR Buzău.

Toma: ,,Fără Dragnea…”
De partea cealaltă, li­derul organizației municipale a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma, consideră că votul din 26 mai a fost unul ,,cu multă ură împotriva unui om și a sistemului creat la nivel național de către acesta”. Mai mult, arată acesta într-o postare pe Facebook, votul din 26 mai este o consecință atât a faptului că partidul său a uitat de românii care muncesc în străinătate, cât și a celui că multe măsuri ale guvernului PSD au fost luate ,,în spirit electoral”.
,,Imediat după căderea Guvernului Mihai Tudose am scris câteva cuvinte cu titlul de mai sus. Acum, după pierderea alegerilor europarlamentare de către PSD, inclusiv în munici­piul Buzău, îmi dau seama că s-a votat cu multă ură împotriva unui om și a sistemului creat la nivel național de către acesta. Chiar dacă s-au luat și unele măsuri bune în ultimii trei ani, s-a uitat de cei peste 5 milioane de români care au <ales> să se mute în străinătate.
De asemenea, s-au luat multe măsuri doar în spirit electoral și acest lucru nu are cum să ne ajute ca țară pe distanță lungă. Din această cauză, foarte mulți din românii de afară și din țară s-au simțit de multe ori umiliți!”, a scris primarul Toma pe Facebook, unde redă și mesajul său din data de 20 septembrie 2018, ,,care a avut atu­nci 38.616 vizualizări și 433 comentarii”:
,,Fără Dragnea…
Nu cred că vreodată după 1990 a fost vreun om care să aibă atâția oameni împotriva sa, inclusiv din propria echipă. 
Liviu Dragnea și-a confiscat propriul partid și, prin faptul că PSD-ul a câștigat alegerile, a confiscat și țara!
Îi felicit pe Marcel Ciolacu și pe ceilalți colegi din conducere care au demarat acțiunea de schimbare a acestui lider ce nu-și înțelege rostul!
Țara și fiecare român au nevoie de altceva!”.
Primarul Constantin Toma susține că votul de duminică ar trebui să așeze lucrurile ,,într-o normalitate care să pună în valoare potențialul imens pe care-l avem ca țară”: ,,Cred în înțelepciunea românilor și acest vot ar trebui să reașeze lucrurile într-o normalitate care să pună în valoare potențialul imens pe care-l avem ca țară! Ca primar ales al Buzăului, pe listele PSD, îmi voi face treaba cu și mai multă îndârjire pentru a face din orașul nostru un model de dezvoltare. Sunt convins, de asemenea, că PSD-ul ca partid va avea puterea să-și revină alegându-și cu mai multă înțelepciune conducătorii. Mulțumesc întregii echipe PSD de la Buzău, în frunte cu domnul Marcel Ciolacu, care m-a ajutat și mă ajută necondiționat pentru schimbarea orașului în bine. În viață sunt întotdeauna și bune și rele și trebuie să învățăm mai ales din greșeli făcute cu voie sau fără voie!”, a scris pe Facebook primarul Constantin Toma.

3 COMENTARII

  1. PT votul de la buzau nu-i vinovat toma ci maniera de a face politica a psd dragnea,nu exista doar privilegii pt
    clientela politica ,exista si responsabilitate,asta trebuie sa-nteleaga ciolacu ,toma ca lumea nu mai inghite
    PENSII SPECIALE,BUGETARI DE LUX,AMANTE IN FUNCTII ETC

  2. Pentru votul din Buzau Toma este principalul vinovat,lui i-au dat cu tifla sustinatorii talibani ali lui Boscodeala,nemultumitii de masurile demagogogice privind Politia Locala,garajele,parcari ,facilitati taiate la Transbus ,balansarile cu desfiintarea RAM si ajutoarele pt ”puturosi”. A luat-o-n freza si de la unii si de la ceilalti.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!