Economic

Cum se produce banda LED?

Benzile cuLED devin rapid o alegere populară pentru iluminarea spațiilor comerciale, rezidențiale și industriale. Acest lucru se datorează faptului că sunt eficiente, ușor de instalat și necesită puțină întreținere.Puteti configura benzile LED in aproape orice forma si orice dimensiune, astfel inca sa le puteti folosi pentru iluminatul oricarui spatiu.

Ce este o bandă LED?

Banda LED este o placă de circuit flexibilă care are o serie de LED-uri SMD(diode emițătoare de lumină) și rezistențe atașate pe ea.

Benzile LED sunt cu pana la 80% mai eficiente decât becurile clasice, incandescente. Ele emit foarte puțină căldură care se disipează ușor și nu au mercur. La prima vedere, LED-urile pot parea mici si nepotrivite pentru o necesitate de iluminare ridicata, dar împreună pot emite o cantitate enormă de lumina, potrivită pentru a lumina orice spațiu. Cu ajutor unor accesorii simple, precum niste conectori pentru banda led, putem utiliza la maxim orice tip de banda led, fara nicio permitere sau niciun artificiu inutil.

Procesul de fabricație a benzilor LED

Pe măsură ce benzile LED devin tot mai populare, procesul de realizare a acestora devine și mai eficient. Benzile LED sunt practic plăci de circuite imprimate (PCB) lipite împreună pentru a obține lungimea potrivită. PCB-urile folosesc un proces numit Proces de asamblare a tehnologiei de montare la suprafață (SMT) pentru a monta LED-uri și alte componente pe placă.

Primul pas în fabricarea unei benzi de lumină LED este așezarea LED-urilor și a altor componente împreună pe o bobină. Plasarea tuturor componentelor, inclusiv LED-urile și rezistențele pe o bobină asigură lipirea eficientă pe placă mai târziu în proces.

Un spectrofotometru sortează automat LED-urile în funcție de curent, tensiune și culoare. Acest lucru îl ajută să conecteze LED-uri cu aceleași specificații împreună pe o singură bobină. Odată ce rolele sau benzile cu LED-uri sunt gata,sunt sigilateîn pungividatepentru afiprotejatede praf și umiditate.

Următorul pas în fabricarea benzilor LED este pregătirea PCB-ului pentru a lipi componentele LED-ului pe el. Acest lucru se realizează folosind un proces numit sablonare cu pasta de lipit

Pasta de lipit este o substanță cenușie care conține bile minuscule de metale numite lipituri. Bilele sunt realizate predominant din otel si un continut de argint si cupru. Această pastă se aplică pe PCB în locurile unde urmează să fie montate componentele.

In trecut, acest process se facea manual, dar datorită progreselor tehnologice,toata procedura este realizata automat, de un robot. Este esențialcapasta de lipitsa fie aplicataîn locurile exacte de montare ale componentelor și în cantitatea potrivită.

După aplicarea pastei de lipit, mașina SMT poziționează apoi componentele în locurile destinate pe PCB. LED-urile de pe bobină sunt plasate pe PCB folosind un dispozitiv robotizat, cum ar fi robotul pick n place, care pune fiecare componentă exact acolo unde îi este locul.

Acest proces a fost efectuat anterior manual, dar a dus la probleme de control al calității. De atunci, mașinile SMT vin echipate cu dispozitive specializate care se ocupă de amplasarea corectă a componentelor.

Placa PCB, împreună cu componentele lipite, este plasată pe o bandă transportoare. Această bandă transportoare duce placa la un cuptor . Acest cuptor este similar cu un cuptor de pizza comercial. Este format dintr-o serie de încălzitoare care încălzesc PCB-ul treptat până când atinge o temperatură de 250 de grade Celsius, temperatura la carelipiturile din interiorul pastei se topesc.

Odată ce se topesc, banda transportoare mută PCB-ul mai departe prin cuptor, unde o serie de răcitoare scad temperatura. Această scădere treptată a temperaturii solidifică din nou lipirea. Acest lucru creează o legătură permanentă între componentele LED și PCB.

Dupa tot acest proces,benzileies sub forma de fasii de 50 cm, urmand a fi conectate impreuna cu ajutorul unor roboti de sudura.

Asadar, realizarea unei benzi LED, care are un cost relativ scazut, este un proces extrem de complex.De, aceea trebuie avuta o atentie deosebita la alegerea benzii LED, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al functionalitatii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker