Economic

Pătuț pentru bebeluș elegant sau simplu? Cum aleg părinții piesa potrivită pentru camera copilului

Pătuțul bebelușului este un element central în camera copilului. Acesta este locul în care cel mic se odihnește, își creează primul loc de joacă.

În același timp, este și piesa de mobilier care ocupă destul de mult spațiu.

Părinții sunt atenți la mai multe detalii când aleg pătuțul: dimensiunile, materialele din care este realizat, practicalitatea lui și design-ul.

Stilul în care este realizat pătuțul a devenit un criteriu important pentru părinți. Ei își doresc o piesă care se potrivește cu decorul din camera copilului.

De ce trebuie să țină cont părinții când aleg pătuțul bebelușului

Unul din cele mai importante detalii este spațiul disponibil în camera copilului. Pătuțurile sunt de diferite dimensiuni: mici, medii, mari.

Înainte de a-l achiziționa, părinții stabilesc cât spațiu au la dispoziție pentru pătuțul celui mic.

Mobila deja existentă în cameră și culorile sunt un alte aspecte de luat în considerare. Dacă își doresc să păstreze o consistență în decorul camerei, este indicat să aleagă un pătuț într-un stil similar.

În plus, părinții au nevoie să fie atenți dacă pătuțul este ideal pentru mai multe etape de creștere ale celui mic. Unele pătuțuri sunt potrivite de la perioada de bebeluș, până când cel mic împlinește câțiva anișori.

În schimb, alte pătuțuri sunt create doar pentru etapa de bebeluș și devin prea mici pentru copil pe măsură ce el crește.

Pătuțul simplu, o piesă versatilă și ușor de integrat în diferite decoruri

Pătuțurile pentru bebeluș simple sunt una din alegerile populare ale părinților.

În această categorie intră pătuțurile din lemn (cu formă clasică dreptunghiulară) și cele pliabile.

Aceste modele sunt ușor de integrat în diferite decoruri, sunt disponibile în mai multe culori (pătuțurile din lemn pot fi vopsite, de exemplu) și în toate dimensiunile.

Indiferent că părinții preferă un decor modern sau unul mai clasic, aceste pătuțuri pentru bebeluși sunt o opțiune versatilă și practică.

Pătuțul elegant, o alegere deosebită pentru un decor aparte

Pătuțurile elegante sunt acele piese de mobilier care atrag ușor privirile.

Ele se remarcă prin forma lor (rotunde sau ovale), culorile deosebite sau accesoriile lor (un baldachin, de exemplu).

Pentru a fi puse în evidență, aceste pătuțuri au nevoie de un decor în același stil.

În plus, dacă pătuțul și accesoriile sale sunt deschise la culoare sau în nuanțe pastelate, ele au nevoie de o îngrijire mai atentă. Urmele de murdărie și petele se văd mult mai ușor pe aceste țesături.

Părinții trebuie să le verifice constant și să le curețe mai des pentru a le menține aspectul deosebit.

VisulParintilor.ro pune la dispoziție viitorilor părinți o gamă largă de pătuțuri pentru bebeluși. Magazinul online oferă copiilor jucării și accesorii ce le stimulează creativitatea, mișcarea, buna dezvoltare fizică și emoțională. Articolele îi ajută pe cei mici să creeze amintiri frumoase în copilărie, iar adulților le ușurează și înfrumusețează drumul ca părinte.

Articole similare