Economic

Cum se analizeaza un meci de fotbal la pariuri?

Cel putin la noi in tara, atunci cand vine vorba de pariuri sportive fotbalul este de departe cel mai popular sport. Chiar si asa insa, putini pariori stiu cum sa analizeze corect un meci de fotbal pentru a gasi pronosticul castigator la pariuri.

Tocmai din acest motiv iti recomand sa citesti articolul de fata. Iti voi prezenta principalele lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand te informezi cu privire la un meci de fotbal pentru a paria.

Cum analizezi corect un meci de fotbal la pariuri?

Majoritatea celor care pariaza pe fotbal nu acorda importanta analizei inainte de a alege un pronostic. In cel mai bun caz petrec cateva minute consultand clasamentul si ultimele intalniri directe si asta este tot. Pentru a castiga insa trebuie sa analizezi mult mai bine un meci si sa cauti mai multe informatii despre acesta.

Pe un blog de pariuri vei gasi detalii despre cum te informezi cu privire la un meci de fotbal, dar in randurile urmatoare eu iti voi prezenta principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare:

  • Forma de moment
  • Probleme de lot
  • Miza meciului
  • Conditiile meteo si starea gazonului
  • Arbitrul
  • Programul ulterior

Forma de moment

Ca de altfel in oricare alt sport si la fotbal este foarte importanta forma de moment a echipelor. Oricat de puternica ar fi o echipa, pe parcursul unui sezon aceasta va trece si prin perioade mai slabe de joc, iar atunci e foarte probabil ca rezultatele sa fie unele modeste.

De aceea un aspect de care trebuie sa tii cont este reprezentat de ultimele rezultate ale celor doua formatii. Pe langa faptul ca in acest mod vei afla cat de in forma sunt cele doua echipe, ultimele partide influenteaza si moralul jucatorilor si implicit poate determina deznodamantul partidei.

Problemele de lot

Este esential sa cunosti si problemele de lot cu care se confrunta echipele inainte de a paria pe un meci de fotbal. Toate formatiile au in componenta cativa jucatori esentiali, in lipsa carora jocul si foarte probabil si rezultatele vor avea de suferit.

Astfel intereseaza-te despre jucatorii accidentati (un site bun este TransferMarkt), suspendati sau menajati de catre antrenor si in functie de cat de importanti sunt acestia pentru jocul echipei poti alege un pronostic cu sanse mari de reusita sau bineinteles poti sa eviti sa pariezi pe meciul respectiv, daca nu iti prezinta incredere.

Miza meciului

In mod special pe finalul de sezon trebuie sa fii atent si la miza partidei pe care vrei sa pariezi. Exista multe situatii in care, spre sfarsitul campionatului unele dintre echipe sunt ramase fara obiectiv, astfel ca este un moment perfect pentru a da sansa unor jucatori care nu au prins foarte multe minute, precum si de a testa noi sisteme de joc.

De cealalta parte insa unele dintre formatii vor fi nevoite sa traga din greu in ultimele etape pentru a-si indeplini obiectivul. Asadar trebuie sa iei in considerare care este miza meciului pentru echipele implicate si sa alegi in acest fel un pariu corespunzator.

Tot la acest capitol trebuie amintite si derby-urile locale sau derby-urile de clasament. In astfel de meciuri de obicei ambele formatii intra foarte motivate pe teren si conteaza mai putin rezultatele anterioare, de exemplu.

Conditiile meteo si starea gazonului

Starea vremii poate influenta destul de mult desfasurarea unui meci de fotbal, deci trebuie sa tii cont si de acest aspect. De exemplu, pe un teren inundat, inghetat sau de proasta calitate o echipa cu jucatori tehnici va avea de suferit. In astfel de situatii fazele fixe pot decide soarta partidei.

De asemenea, unele formatii joaca pe gazon artificial meciurile de acasa, ceea ce reprezinta un avantaj, tinand cont ca adversarii nu vor fi tocmai obisnuiti cu un astfel de teren.

Arbitrul

In ziua de astazi la casele de pariuri de top poti paria chiar si pe pronosticuri ce implica actiunea arbitrilor, cum ar fi: cartonase, fault-uri, offside-uri etc. De aceea daca te informezi cu privire la arbitrul confruntarii poti gasi pronosticuri extrem de valoroase.

Analizand statisticile arbitrilor poti afla informatii pretioase cu privire la media de fault-uri sau cartonase acordate. Combinand aceste date cu miza meciului, rivalitatea dintre cele doua echipe si alte aspecte poti de multe ori sa prinzi pariuri castigatoare.

Programul

Sezonul de fotbal este foarte incarcat pentru echipele din campionatele de top, care participa in mai multe competitii pe durata unui an: intrecerea interna, cupe interne, cupe europene si altele. De aceea antrenorii apeleaza de multe ori la rotatii de lot si la menajarea unor jucatori importanti in vederea meciurilor viitoare.

Astfel cand analizezi un meci de fotbal ar fi bine sa te uiti si peste programul viitor al celor doua echipe. De exemplu, daca pentru una dintre formatii urmeaza un meci mult mai important este probabil ca aceasta sa nu forteze prea mult si eventual sa se multumeasca chiar si cu o victorie la limita si conservarea energiei pe cat posibil.

In concluzie, trebuie sa stii ca informarea corecta asupra unui meci de fotbal pe care pariezi poate face diferenta dintre profit si pierdere pe termen lung. Evident, poti analiza la perfectie un meci si tot sa nu castigi, deoarece la urma urmei conteaza si inspiratia si norocul, insa te asigur ca daca dedici timp informarii vei avea numai de castigat.

Articole similare