Economic

Cum să vă pregătiți pentru cumpărăturile de rochii de mireasă

V-ați logodit cu sufletul dvs. pereche și nu ați putea fi mai fericită. Sunteți pe cale să experimentați una dintre cele mai interesante părți ale procesului de planificare a nunții: găsirea rochiei de vis!

Există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra rochia de mireasă și care vor face ca prima dvs. vizită la un magazin de mirese să fie mai productivă.

Există o mulțime de planificări care se fac la o nuntă, iar asta include planificarea pentru cumpărarea unei rochii de mireasă. De la prima programare până la proba finală, întregul proces necesită ceva timp. Începerea procesului de cumpărături încă cu un an înainte de eveniment ar trebui să însemne că nu va fi nicio grabă. Acest lucru vă oferă 2-3 luni pentru a răsfoi, a proba rochii și a face o selecție; 4-6 luni pentru ca rochia să vă fie trimisă și să ajungă la dumneavoastră; și apoi timp pentru probele finale și croitorie.

Multe mirese nu-și găsesc rochia în prima zi de cumpărături, așa că nu vă descurajați! Am adunat sfaturi de care să țineți cont atunci când vă pregătiți să mergeți la cumpărături pentru prima dată.

Faceți-vă o programare

Unele magazine de mirese permit intrările fără programare, dar făcând o programare vă asigurați că veți avea un consultant de vânzări dedicat care să vă ajute să găsiți rochia perfectă.

Acești consultanți vă pot ajuta să găsiți modelele de rochii de mireasă care vă interesează, alături de a vă oferi recomandări cu privire la alte modele pe care ați putea dori să le încercați. De asemenea, se vor asigura că rochiile sunt croite și ajustate în toate locurile potrivite, astfel încât să vă puteți imagina exact cum va arăta după modificări. Dacă vizitați mai multe magazine de mirese, făcând o programare la fiecare loc, creați, de asemenea, un program de urmat pentru ziua respectivă.

Dacă este posibil, luați în considerare posibilitatea de a vă lua o zi liberă în timpul săptămânii, deoarece magazinele vor fi probabil mai puțin aglomerate în comparație cu weekend-ul.

Nu uitați, cu cât începeți mai devreme să vă căutați rochia de mireasă, cu atât mai bine! Veți dori să aveți suficient timp nu doar pentru a găsi o rochie, ci și pentru a face modificările necesare. Uneori, poate dura 4-6 luni pentru a primi o rochie din momentul în care este comandată.

Alegeți-vă stilurile preferate de rochii de mireasă

Când ajungeți la un magazin, majoritatea consultanților vă vor întreba despre stilurile preferate de rochii de mireasă. Efectuarea unor cercetări preliminare cu privire la tipurile de decolteuri, siluete și țesături care vă plac poate impulsiona întâlnirea și îi poate da consultantului idei inițiale de rochii pe care să le aleagă.

Decolteurile obișnuite ale rochiilor de mireasă sunt:

 • Sweetheart
 • Decolteu în V
 • Fără bretele
 • Scoop
 • Halter

Siluetele comune includ:

 • Rochie de bal
 • A-line
 • Trompetă și sirenă
 • Dreaptă

Cercetarea înainte de cumpărături vă va da o idee despre ce stiluri de rochii de nuntă sunt disponibile și ce ar putea să vă placă sau nu. Cunoscând stilurile pe care doriți să le încercați și eliminându-le pe cele care nu vă plac puteți, de asemenea, economisi timp.

Nu uitați totuși că acesta este doar un punct de plecare care vă va ajuta atât pe dumneavoastră, cât și pe consultantul dumneavoastră în timpul întâlnirii. Dacă nu sunteți sigură de o anumită siluetă sau de o anumită înfrumusețare, încercați-o! Uneori, un anumit design sau stil vă va surprinde.

Stabiliți-vă un buget ferm

De multe ori, miresele merg în magazine fără un buget ferm. Cumpărăturile pot deveni stresante atunci când se confruntă cu dileme legate de costuri. Faceți-vă o idee despre prețurile medii ale rochiilor și apoi stabiliți un buget care să se încadreze în zona dvs. de confort. De asemenea, luați în considerare participarea la o expoziție unde pot exista stimulente exclusive oferite pentru anumiți designeri.

Dacă altcineva vă cumpără rochia, asigurați-vă că discutați, astfel încât să fiți amândoi pe aceeași lungime de undă. Luați în considerare următoarele costuri atunci când vă gândiți la bugetul rochiei dvs:

 • Costul modificărilor
 • Voaluri
 • Pantofi
 • Accesorii

Multe viitoare mirese uită să adauge costul acestor accesorii în bugetul lor și sfârșesc prin a-și depăși limita.

Articole similare