Actualitate

Militarii de la „Getica” au marcat Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului a fost marcată și de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, atât de personalul militar și civil din cadrul comandamentului, cât și aparținând Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”, precum și  Batalionului 200 Sprijin „Istrița”. Activitățile au constat din curse de cros și ciclism, pe distanțe de trei sau șase kilometri, al căror scop a fost acela de a atrage cât mai mulți adepți ai practicării cu regularitate a sportului și a activității fizice.

„În perioada 26-30 septembrie, personal militar și civil din  comandamentul  Diviziei 2 Infanterie «Getica», Batalionul 47 Comunicații și Informatică «General Nicolae Petrescu» și  Batalionul 200 Sprijin «Istrița» a participat la activități sportive organizate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Evenimentul este o inițiativă a Comisie Europene care vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile practicii sportive și ale activității fizice regulate.  Astfel, activitățile sportive au constat în organizarea de curse de cros și ciclism pe distanțe de trei, respectiv șase kilometri, al căror scop nu a fost unul competitiv, ci acela de a atrage cât mai mulți participanți în practicarea cu regularitate a sportului și a mișcării în timpul liber”, transmit reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive. Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către viața activă. Nivelul de activitate fizică în Europa este în prezent în stagnare și chiar în scădere în unele țări, iar Săptămâna Europeană a Sportului este un răspuns comun la această provocare, precum și un apel la acțiune. Evenimentul are loc în fiecare an, între 23 și 30 septembrie, fiind organizate de sute de parteneri din țările participante.

Articole similare