Economic

Cum să îți protejezi telefonul mobil

Noile telefoane, care apar de la an la an, reprezintă un miraj pentru toată lumea, fiecare dorindu-și o actualizare de ultim moment. Fie pentru a da bine, fie pentru specificațiile performante pe care le prezintă telefoanele mobile, fie din cauză că cele vechi nu mai funcționează într-un mod adecvat, vânzările din sfera telefoanelor mobile cresc din ce în ce mai mult. Dar, odată cu actualizarea acestor gadgeturi, prețul lor crește. Pentru a nu fi nevoit să schimbi telefonul în mod constant sau să îl duci într-un service (care presupune, de asemenea, costuri), sunt câteva mici trucuri care te ajută să ți-l protejezi pe termen lung.

Iată care sunt trucurile pe care le poți folosi

În primul rând, niciun telefon nu va rezista dacă nu îi acorzi atenția necesară și nu ai grijă de el. Cum poți face asta?

  •  nu îl expune la soare pentru prea mult timp
  • de asemenea, nu îl ține în apropierea umezelii sau a aburilor (de exemplu, nu lua cu tine telefonul la baie, dacă decizi să faci un duș)
  • nu îl brusca/arunca/trânti
  • ai grijă de bateria lui, efectuând încărcări regulate

Pe lângă acestea, sunt câteva accesorii care te vor ajuta să îți păstrezi telefonul pentru mai mult timp, din punct de vedere tehnic și estetic. Pentru că, pe lângă sistemul de operare al mobilului, care necesită grijă pentru a funcționa pe termen lung, și aspectul acestuia este important, necesitând – de asemenea – grijă și atenție.

Printre cele mai sensibile telefoane se numără cele de la Apple. Într-adevăr, procesoarele acestora sunt dintre cele mai bune, dar se pot strica la fel de ușor. Pentru orice posesor de smartphone, husele de telefoane sunt indispensabile, mai ales dacă vorbim de unul scump. Acestea, mai ales dacă sunt anti-șoc, îți protejează telefonul atunci când îl scapi pe suprafețe mai dure, sporind anduranța lui. Ba, mai mult, husele reprezintă și un accesoriu care îți pot personaliza telefonul, prin intermediul diferitelor modele.

Un alt accesoriu care îți poate ajuta foarte mult telefonul este folia de protecție, care poate fi din plastic sau sticlă (pentru o mai bună protecție, se recomandă folia din plastic). Cei de la brandgsm.ro au o gamă largă de folii, chiar și folii iPhone 13 Mini, un model proaspăt apărut pe piață și pentru care nu prea se găsesc accesorii. Folia de protecție protejează ecranul telefonului tău de zgârieturi sau – mai rău – de spargerea display-ului. Aceste accidente pot apărea din diferite motive: fie că îți așezi telefonul cu ecranul pe suprafețe metalice sau abrazive (cum ar fi cheile), fie că îl scapi pe suprafețe dure. În plus, unele folii de protecție au și efect anti-static, care nu permite prafului să se depună pe suprafața ecranului tău și, astfel, acesta nu poate intra prin diferite orificii, cum ar fi difuzorul.

Așadar, pentru a prelungi longevitatea telefonului tău mobil, este bine să apelezi la aceste mici „trucuri”, care îi vor prelungi durata de funcționare și, astfel, te va scuti pe tine de cheltuiala și efortul achiziționării unui nou telefon.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker