Economic

Cum să alegi între un covoraș auto și un preș auto?

A alege între un covoraș auto și un preș auto se poate dovedi dificil. Ambele protejează interiorul original al mașinii și împiedică impregnarea mochetei cu lichide, mâncare sau murdărie, ajutând în același timp și împotriva umezelii și făcând procesul de curățare mai ușor. Cu toate acestea, există anumite avantaje și dezavantaje pentru ambele, iar numai tu poți decide care dintre ele este potrivit pentru mașina ta.

Covorașele auto de cauciuc

Covorașele auto de cauciuc sunt ușor de curățat și oferă o protecție foarte bună. Făcute să reziste climatelor dificile, dacă locuiești într-o regiune cu multă zăpadă sau ploaie, sau călătorești prin locuri neasfaltate, atunci decizia e simplă.

Covorașele auto de cauciuc sunt foarte ușor de curățat. Tot ce trebuie să le faci este să le pui sub furtunul de apă și, eventual, să folosești o perie de curățat, iar podeaua mașinii tale va fi din nou ca nouă.

În general, acestea sunt dotate și cu o bordură din cauciuc mai înaltă, care împiedică apa sau orice alt lichid să se scurgă direct în mașină. Există o foarte mare varietate de covorașe auto de cauciuc, mai accesibile fiind cele universale, care însă nu vor oferi o acoperire perfectă în interiorul autovehiculului și, estetic vorbind, efectul nu va fi același ca în situația în care ai alege covorașe auto dedicate. Spre exemplu, covorasele auto de la PTC-Auto.ro sunt originale, potrivindu-se perfect cu modelul de masina sub care sunt listate.

Alt motiv care să te convingă să alegi covorașe de cauciuc dedicate este faptul că cele produse de branduri recunoscute nu emană un miros puternic sau deranjant, așa cum se întâmplă, de regulă, în cazul covorașelor aftermarket. Realizate din cauciuc industrial, acestea pot emana un miros chimic insuportabil în cazul în care nu sunt tratate corect.

Dezavantajul covorașelor de cauciuc este faptul că, de regulă, nu se găsesc decât în trei culori: negru, gri și maro. În vreme ce aceste culori sunt potrivite pentru majoritatea autovehiculelor, dacă mașina ta are altă culoare la interior, atunci potrivirea cromatică nu va fi exactă.

Preșurile auto

Preșurile auto sunt realizate din nailon rezistent sau alte materiale textile sintetice. Deși nu sunt atât de ușor de curățat precum covorașele de cauciuc, sunt plăcute din punct de vedere estetic și permit picioarelor să se odihnească pe ceva moale. Acestea sunt mai puțin eficiente în reținerea umezelii și sunt mai degrabă recomandate pe perioada verii, atunci când e senin afară, iar străzile și trotuarele sunt uscate.

De asemenea, preșurile auto sunt disponibile în mai multe stiluri și culori, astfel încât să poți să le asortezi cu interiorul mașinii tale. Acestea sunt o opțiune foarte convenabilă pentru mașinile care nu se murdăresc foarte des la interior, dar și pentru mașinile de lux, atunci când proprietarul dorește ca aceasta să arate impecabil din punct de vedere cromatic.

Covorașe sau preșuri: care sunt potrivite pentru tine?

Covorașele auto sunt ideale pentru mașinile care se murdăresc ușor. Acest lucru se întâmplă dacă locuiești într-o zonă cu vreme neprietenoasă (ploaie, lapoviță, ninsoare, nisip), dacă ți se întâmplă des să transporți obiecte care ar putea provoca murdărie (plante în ghiveci, cumpărături și altele) sau dacă ai un animal de companie pe ai ocazional nevoia să îl duci cu mașina. Același lucru e valabil dacă ai pasageri care urcă în mașină cu încălțări murdare sau dacă ți se întâmplă să verși cafeaua de dimineață.

În schimb, în cazul în care mașina ta nu se murdărește la interior prea des, atunci probabil că alegerea cea mai bună sunt preșurile auto. În cazul în care vrei să se asorteze cu interiorul mașinii, cu siguranță vei reuși să găsești preșurile de culoare potrivită. Poți inclusiv să îți personalizezi preșurile cu logo-ul mașinii, cu inițialele tale sau cu orice îți dorești, iar dacă ai o mașină de lux, cu siguranță preșurile auto îi vor da un aer de eleganță.

Investiția într-un set de covorașe sau preșuri auto nu este mare și contribuie la protecția mașinii pe termen lung. Oricare dintre cele două ai alege, ia în considerare argumentele practice și estetice pe care le implică această decizie. Poti inclusiv sa optezi pentru amandoua: covorasele pentru timpul ploios și pentru ninsoare, iar preșurile pentru anotimpul de vară.

Articole similare