vineri, 16 aprilie 2021

Cum să adopți un stil vestimentar în funcție de forma corpului tău

Vrei să obții o ținută care arată impecabil, indiferent de eveniment? Nu trebuie să mizezi pe articole scumpe, ci doar să alegi articole vestimentare care îți avantajează silueta. De aceea, forma corpului tău este cea care poate dicta cum arată propriul stil vestimentar, astfel încât să fii ușor de remarcat.

Pentru a lua de pe rafturile magazinelor hainele care îți vin perfect, trebuie să-ți cunoști atât măsura la haine, cât și tipul de siluetă. Vrei să afli ce poți să porți pentru o silueta de tip măr, pară, dreptunghi sau clepsidră? Inspiră-te, din articolul următor!

Silueta în formă de măr

Ai picioarele subțiri și lungi, însă talia nu este punctul tău forte? Cel mai probabil te încadrezi în silueta de tip măr, de aceea hainele alese trebuie să te evidențieze. De pildă, poți opta pentru articole vestimentare în nuanțe închise în partea de sus a corpului, precum bluzele, cămășile sau sacourile. Pentru a echilibra ținuta, mizează pe purtarea culorilor deschise, precum bej, roz pal sau bleu pentru pantaloni și fuste.

Totodată, silueta de tip măr va fi pusă în evidență de articole cu croială în formă de A și decolteul în V. În ceea ce privește materialele și texturile, alege-le pe cele subțiri în partea superioară a corpului. În partea de jos, pentru pantaloni și fuste, poți să porți texturi groase, suprapuse. Nu ezita să porți pantaloni evazați, fie că vorbim despre jeanși sau modele din stofă, cu rolul de a echilibra lățimea umerilor.

Silueta în formă de pară

Silueta în formă de pară se recunoaște după talia mică, șoldurile late și umerii îngușți. De regulă, femeile cu silueta pară se îngrașă îndeosebi în zona șoldurilor.

Dacă ai corpul în formă de pară, trebuie să lucrezi la partea superioară, prin sporirea volumului, cu ajutorul ținutelor potrivite, pentru a echilibra imaginea.

În acest caz, ți se potrivesc bluzele în nuanțe deschise sau imprimeuri îndrăznețe. Poți include în garderobă articole cu dantelă, volane și suprapuneri, care te avantajează din punct de vedere stilistic. Accentuează bustul cu ajutorul bluzelor decoltate și folosește curele sau cordoane, pe care să le plasezi pe cea mai îngustă zonă a taliei.

Poartă rochiile în formă de A, cu decolteu și fustele evazate, evitând bluzele mulate pe șolduri. Umerii pot fi puși în evidență prin purtarea maiourilor sau a bluzelor cu barete după gât.

Silueta în formă de clepsidră

Corpul în formă de clepsidră este considerat perfect, din punctul de vedere al proporțiilor. Astfel, vorbim despre o linie a bustului aproximativ la fel de mare precum cea a șoldurilor. Talia este bine definită, însă este recomandat să nu accentuezi prea tare zona șoldurilor sau cea a umerilor.

Cu o rochie rezolvi rapid outfit-ul de zi și te simți comod, mai ales dacă modelul curge deasupra șoldurilor. În plus, sunt ideale fustele creion, cu talie înaltă, care evidențiază o siluetă armonioasă precum cea de tip clepsidră. Pantalonii evazați, drepți sau mulați? Toate modelele îți vin impecabil dacă te încadrezi în acest tip de siluetă.

Silueta în formă de dreptunghi

Ai un corp atletic? Te bucuri de o siluetă de tip dreptunghi, androgină. În acest caz, este recomandat să menții linii simple și drepte, punând accentul pe umeri și șolduri. În caz contrar, talia ta se va îngusta. Ți se potrivesc de minune rochiile drepte, lejere, în formă de A, pe care le poți accesoriza cu brâuri, curele sau cordoane.

Ține cont de silueta ta și de piesele vestimentare care ți se potrivesc și nu vei da greș!

Articolul precedentToxicitatea AUR
Articolul următorCum promovezi o afacere mica
loading...