Economic

Cum poți trata afecțiuni ortopedice și neurologice prin fizioterapie la o clinică din București

Fizioterapia este foarte importantă în tratamentul tulburărilor de mișcare și ale organelor de sprijin. Fizioterapia poate elimina nu numai efectele bolii – durere, umflături și inflamații, ci și cauzele profunde ale acesteia. În plus, medicamentele au contraindicații, în timp ce pentru fizioterapie nu există contraindicații și nici efecte secundare. Totodată, fizioterapia poate ameliora diverse afecțiuni neurologice.

Ce este fizioterapia

Fizioterapia este un tratament cu factori naturali sau artificiali. Aceasta:

  • Are un efect de vindecare generală;
  • Accelerează recuperarea după o intervenție chirurgicală sau o accidentare;
  • Activează resursele interne ale organismului;
  • Stimulează procesele metabolice, etc.

Cum poți trata afecțiunile ortopedice cu ajutorul fizioterapiei

Fizioterapia poate schimba viața. Un specialist calificat te poate readuce la activitățile zilnice după o intervenție chirurgicală, o leziune, un accident sau o boală.

Astăzi, fizioterapia se folosește în afecƫiunile ortopedico-traumatice și reumatologice. Procedurile de tratament la o clinica fizioterapie Bucuresti includ:

  • Electroterapia
  • Laserterapia
  • Ultrasunetul
  • Magnetoterapia

Acestea au la bază ameliorarea durerilor, restabilirea capacității de mișcare, refacerea după o operație și îmbunătățirea mobilității articulare.

Astfel, fizioterapia este una dintre cele mai eficiente metode de reabilitare și tratament al afecțiunilor ortopedico-traumatice și reumatologice. Aceasta este blândă cu țesuturile și ajută la îmbunătățirea stării acestora.

Fizioterapia poate fi utilizată atât independent, cât și în combinație cu alte metode – medicamente, terapie fizică, masaj. Fizioterapia poate fi utilizată pentru a accelera recuperarea și funcționarea țesuturilor: mușchi, ligamente, tendoane, oase etc.

Cum poți trata afecțiuni neurologice cu ajutorul fizioterapiei

Terapia psihanalitică este o metodă non-medicamentală de vindecare a sistemului nervos și mental și se referă la explorarea în profunzime a problemelor interne care interferează cu capacitatea unui individ sau a unei familii de a duce o viață împlinită. Psihoterapia implică în primul rând stabilirea unui contact interpersonal și a unei relații de încredere între client și terapeut.

Indiferent de metodă sau modalitate, psihoterapia psihanalitică are un singur scop: îmbunătățirea calității vieții celui analizat. Prin exprimarea liberă a sentimentelor, a luptelor și a gândurilor, clientul începe să conștientizeze și să se împace cu problemele sale.

Pe lângă psihoterapia psihanalitică, fizioterapia neurologică deține o gamă de proceduri terapeutice care vizează restabilirea funcționării sistemului nervos uman.

Fizioterapia este o metodă eficientă de tratare a bolilor sistemului nervos periferic și central. Ele produc rapid un rezultat pozitiv, care durează mult timp, și au un minim de contraindicații și restricții.

Astfel, rolul fizioterapiei în afecțiunile neurologice și ortopedice constă în facilitarea recuperării funcționale, ameliorarea simptomelor, îmbunătățirea mobilității și calității generale a vieții prin utilizarea tehnicilor și intervențiilor specifice adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte.

Acest material a fost realizat de o agenție Seo care propune strategii personalizate fiecărui client în parte. Dacă lucrezi în digital marketing sau deții un shop online, agenția Campaigns te poate ajuta să obții performanța în e-commerce.

Articole similare