luni, 06 iulie 2020

Cum poti invata mai usor pentru examenul de bacalaureat

Bacalaureatul poate fi cel mai stresant examen pentru un elev. Rezultatele examenelor si testelor afecteaza viata unui elev prin deschiderea sau inchiderea optiunilor de cariera. Pentru a avea succes la examen si pentru a-ti demonstra cunostintele, trebuie sa planifici fiecare pas de studiu. Iata cum poti invata mai usor pentru examenul de bacalaureat:

Totul incepe cu motivatie. Dezvoltarea unui sentiment de interes este esentiala pentru reamintirea pe termen lung a unor cantitati mari de material complex, care este, pana la urma, una dintre sarcinile importante ale unui elev. Trebuie sa ai un sentiment autentic de curiozitate si interes pentru disciplinele tale, pentru a invata si retine materiale si pentru a avea succes la examen. Fara acel simt al motivatiei si al interesului, ti se poate parea greu si plictisitor sa inveti. Astfel, este posibil sa ai dificultati in a-ti aminti ceea ce ai citit, indiferent de metodele de studiu pe care le folosesti. Incerca sa gasesti zone de interes si un scop personal in toate materiile pe care trebuie sa le studiezi. Ca sa-ti fie mai usor, poti folosi pentru studiu manualele de la editura Gimnasium, care sunt actualizate constant pentru a se adapta schimbarilor din sistemul educational.

Stabileste un obiectiv realist pentru examen si aloca zilnic timp pentru a studia pentru fiecare disciplina. Trebuie sa anulezi, sa amani sau sa reduci alte activitati si angajamente pentru a lasa mai mult timp pentru studiu si odihna adecvata. Pregateste un loc de studiu departe de distrageri precum televizorul, alte persoane, telefon etc.

Aduna materialele pentru fiecare disciplina. Asigura-te ca ai notitele necesare din toti anii de studiu, care sa corespunda cu programa pentru examenul de bacalaureat. Daca intampini probleme in a aduna toate informatiile necesare, poti opta pentru manuale editura Gimnasium, care sunt special editate pentru examenul de bac.

Testeaza-ti cunostintele pe examenele vechi. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a te pregati pentru examenul de bac este de a exersa pe versiunile anterioare. Acest lucru te ajuta sa te obisnuiesti cu formatul intrebarilor, si poate fi, de asemenea, o practica buna pentru a te asigura ca vei petrece timpul potrivit pentru fiecare sectiune. Manualele de la editura Gimnasium bac, contin subiecte si teste care s-au dat la examenul de bacalaureat in anii trecuti. Manualele sunt concepute in asa fel incat sa fie accesibile elevilor, si contin aplicatii diversificate, teme, teste si evaluari, care ajuta la o invatare mai facila a materiei.

Selecteaza ceea ce nu intelegi. Clarifica sensul oricaror cuvinte sau concepte pe care nu le intelegi inainte de a incerca sa le studiezi. Daca nu iti este clara o informatie, memorarea acesteia nu te va ajuta. Acorda mai mult timp subiectelor mai dificile, la fiecare sesiune de studiu.

Organizeaza grupuri de studiu cu prietenii. Este posibil sa ai intrebari la care ei au raspunsuri si invers. Daca te asiguri ca ramai concentrat pe subiect pentru o perioada de timp convenita, aceasta poate fi una dintre cele mai eficiente si usoare metode de a invata pentru examenul de bacalaureat.

Fa pauze regulate. Desi crezi ca este mai bine sa studiezi cat mai mult posibil, acest lucru poate fi de fapt contraproductiv. Cand creierul tau lucreaza, trebuie sa faci pauze de studiu pentru a-l ajuta sa absoarba mai multe informatii, dar si pentru a ramane motivat si concentrat atunci cand inveti. Fa o pauza scurta dupa 45-50 de minute de studiu, deoarece concentrarea ta va fi afectata dupa aceasta perioada. Orice informatie noua, dupa 1 ora 30 de minute de studiu, nu este asimilata.

Ultimul sfat este cel mai bun dintre toate: opt ore de somn pe noapte. Somul adecvat te va ajuta sa iti odihnesti creierul, sa-ti sporesti concentrarea, sa inveti mai usor, si daca studiezi cele mai dificile subiecte chiar inainte de a te culca, acestea se vor asimila in timp ce dormi si le vei intelege mai bine dimineata. Este ca si cum ai studia in mod inconstient.

loading...
error: Content is protected !!