Administrație

Cum pot obține școlarii abonamentele pentru cursele Trans Bus

Odată cu începerea noului an școlar, elevii din municipiul Buzău vor beneficia de abonamente gratuite pe autobuzele operatorului municipal de transport public de călători, se arată într-un comunicat de presă al Trans Bus. De asemenea, elevii care locuiesc în unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău–Mărăcineni” – ale căror localități componente sunt deservite de Trans Bus – și care învață în municipiul Buzău, vor putea beneficia de abonamente contra cost, eliberate conform legislației în vigoare, mai precizează sursa citată.

Astfel, pentru elevii cu domiciliul în municipiul Buzău, abonamentele gratuit tip card se eliberează sau se reîncarcă pe baza carnetului de elev vizat la zi și a actului de identitate care atestă domiciliul pe raza municipiului Buzău.

De asemenea, ,,înce­pând cu 13 septembrie 2021, pentru anul școlar 2021-2022, elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară <Buzău–Mărăcineni>, care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, beneficiază de abonamente tip card contra cost, conform Ordonanței de Urgență nr. 50 din 16 iunie 2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011,  și a Ordinului nr. 4426/ din 26 iulie 2021 privind aprobarea Meto­dologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Abonamentul tip card emis conform OUG 50 din 16 iunie 2021 se eliberează în baza carnetului de elev vizat la zi și a actului de identitate”, se arată în comunicatul Trans Bus. Eliberarea abonamentelor tip card pentru elevii din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzau-Mărăcineni” se face doar prin punctele de emitere carduri ale societății Trans Bus S.A. Buzău: Gara Tohăneni, Bazar (stație Profi), Catedrală (Bisericuța Copiilor), Piața Dorobanți, Unirii BIG, Parcul Crâng și Piața Centrală, mai precizează sursa citată. Locațiile punctelor de emitere/reîncărcare sunt disponibile pe site-ul www.transbusbuzau.ro.

Articole similare