Economic

Cum îți poți spori productivitatea atunci când lucrezi de acasă

Odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19, conceptul de muncă la domiciliu a devenit „norma” pentru majoritatea salariaților care dispun de mijloacele necesare desfășurării sarcinilor trasate din confortul propriei case. Această alternativă flexibilă de lucru permite un echilibru între viața privată și cea profesională, de aceea tot mai mulți angajatori iau în calcul trecerea permanentă la un mod de lucru la distanță sau hibrid. O astfel de schimbare atrage după sine nevoia de a crea un mic spațiu în sânul gospodăriei, menit să ne sporească puterea de concentrare în timpul orelor de muncă.

 Iată câteva sfaturi utile de amenajare a biroului de acasă pentru a da cât mai mult randament!

Înlătură orice distragere

Este ușor să-ți pierzi concentrarea în timp ce lucrezi la un proiect laborios, mai ales atunci când biroul se află în imediata vecinătate a familiei, prietenilor, sau a animalelor de companie, după caz. Mai mult decât atât, biroul în sine te poate distrage atunci când organizarea lipsește cu desăvârșire. Cu cât spațiul de lucru este mai ordonat, cu atât îți vei putea concentra mai bine atenția asupra atribuțiilor profesionale. Ține la îndemână doar lucrurile de care ai nevoie, astfel încât să eviți supraaglomerarea biroului, în special în preajma tastaturii sau a mouse-ului.

Adaugă o pată de culoare

De cele mai multe ori asociem locul de muncă cu un mediu anost, lipsit de efervescență, încărcat de privirile somnoroase ale colegilor. Acum ai posibilitatea de a sparge tiparele și de a decora spațiul de lucru după bunul plac, astfel încât să îți creezi micul tău colț de rai. Un mod creativ prin care poți da o notă personală biroului de acasă este achiziționarea unei lucrări artistice. Pe lângă avantajul estetic, astfel de stimuli vizuali ne pot îmbunătăți starea de spirit și, ai ghicit, productivitatea. O alternativă accesibilă, rezistentă și elegantă sunt versatilele tablouri canvas. Potrivit pepanza.ro, un tablou canvas este „o imagine imprimată pe un material care poate fi pânză, material sintetic sau bumbac, (…) tăiat cu grijă și întins pe un cadru de lemn.” 

Partea cea mai bună este că tablourile canvas vin în diverse forme și dimensiuni, de aceea pot fi personalizate și adaptate după preferințe. Dacă dorești să conferi biroului de acasă un aer modern și original și nu știi de unde să începi, vezi prețurile pentru tablourile din 4 piese de la Pepanza.ro, perfecte pentru a crea propria ta galerie de artă.

Undă „verde” la lucru

Un detaliu decorativ precum o plantă ornamentală (preferabil naturală) poate schimba radical aspectul unei încăperi. Este dovedit faptul că plantele reduc nivelul de stres, purifică aerul și pot stimula latura creativă, de aceea sunt elemente indispensabile în orice context.

Investește într-un scaun ergonomic

O postură incorectă poate avea efecte nefaste asupra sănătății și, implicit, asupra performanței la locul de muncă. Având în vedere că petrecem tot mai mult timp în fața calculatorului, procurarea unui scaun ajustabil și confortabil este absolut necesară. Este însă recomandat ca ocazional să te mai ridici de la birou și să faci puțină mișcare preț de câteva minute.

Lista este de departe de a fi exhaustivă. Trebuie doar să alegi varianta optimă pentru tine, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 Sursă foto: Unsplash.com

Articole similare