Economic

5 accesorii care nu lipsesc dintr-o garderobă clasică

e uiți în oglindă și totul este perfect: pantofii, bluza și pantalonii încheagă un look impecabil. Și totuși, parcă lipsește ceva… Accesoriile! În cazul în care îți place să porți outfituri atemporale, care nu se demodează niciodată, descoperă accesoriile clasice de care ai nevoie în garderoba ta.

Cerceii cu perlă

Cerceii cu perlă sunt perfecți pentru a completa o garderobă clasică, deoarece sunt simpli, minimaliști, discreți și pot fi purtați cu orice ținută. Fie că mergi la muncă, la o întâlnire romantică, la o gală pretențioasă sau la facultate, acești cercei se vor potrivi la fix. Casual, de ocazie sau office, orice fel de outfit ai alege, cerceii cu perlă sunt un accesoriu care poate fi integrat cu succes în fiecare dintre acestea. Pentru a-i evidenția, te sfătuim să îți porți părul prins și, eventual, să accesorizezi și zona gâtului.

Geanta de umăr neagră

Fiecare femeie are nevoie de o geantă de umăr neagră în garderoba sa, oricât de minimalistă ar fi aceasta din urmă. De ce, te întrebi? Ei bine, aceasta poate fi purtată zi de zi la orice fel de ținută casual sau office, excepție făcând outfiturile pentru ocazii deosebite. Dacă îți dorești să investești ceva mai mult, poți opta chiar și pentru o geantă de designer. Îți recomandăm să alegi una de dimensiuni medii, astfel încât să fie practică și fashionable în același timp. 

Ceasul de mână

Ceasul de mână e un alt accesoriu atemporal pe care orice femeie ar trebui să îl aibă în garderobă. Poți să alegi un ceas high-end, dar nu e neapărat nevoie să cheltui prea mult dacă vrei să arăți fabulos. Optează pentru un ceas feminin și delicat, care să se așeze perfect pe încheietura mâinii tale, sau pentru un ceas masculin dacă îți dorești să construiești power outfits de purtat la locul de muncă. Oricare ar fi preferințele tale, ceasul pe care îl alegi îți va aduce nu doar un plus de eleganță, dar te va și ajuta să-ți gestionezi mai bine timpul.

Cureaua neagră

Nimic nu e mai util în garderoba unei fashioniste decât o curea. Aceasta poate fi folosită pentru a strânge blugii sau pantalonii în zona taliei, pentru a încinge în talie o rochie tip cămașă și pentru a transforma un look anost într-unul memorabil. O curea clasică este perfectă pentru că e neagră, potrivindu-se astfel la orice culoare, iar catarama metalică aduce încă un centru de interes în ținuta ta. Poate fi purtată atât cu rochii, cât și cu pantaloni și este de nelipsit dintre accesoriile care să te ajute să-ți închegi ținutele pe care le compui.

Pălăria din fetru

O pălărie din fetru cu borul mediu sau mare este un accesoriu plin de rafinament, care te va ajuta să adaugi un pic de glam ținutelor tale de toamnă sau de primăvară. Aceasta merge perfect cu un palton și o pereche de cizme elegante, dar poate fi purtată și alături de un cardigan lung, o pereche de blugi skinny și niște botine cu câteva detalii metalice. Este atât de versatilă încât poate fi integrată și într-o ținută alcătuită dintr-o geacă de piele, o pereche de pantaloni cu talie înaltă evazați și niște încălțări cu toc.

Accesoriile pot să definitiveze o ținută, transformând-o dintr-un look anost într-un streetwear de senzație! Piesele din această listă sunt atemporale și pot să se potrivească la aproape orice outfit sau ocazie. Aceste accesorii reprezintă exact ceea ce o femeie cu gusturi clasice în ce privește vestimentația poate folosi pentru a realiza un upgrade garderobei sale.

Articole similare